Több mint 500 beteg és egészségügyi szakdolgozó vett részt a Dombóvári Szent Lukács Kórház kihívás napján

Május 29-én óriási Challenge day programot szervezett a betegek, valamint a munkatársak részére a Dombóvári Szent Lukács Kórház. A tavalyi évben 5. helyezést értek el az országos megmérettetésen aktivitásban, akkor egy nap alatt 253 főt sikerült mozgásra buzdítaniuk.

Fotó: tmkórház

Idén ezt a számot már délben megduplázták, három óra leforgása alatt 492 személy sportolt, versenyzett, vett részt az eseményen a dombóvári kórház területén.

A két bot, de még a kerekesszék sem lehetett akadálya a mozgásnak, a kardiológiai rehabilitációs osztályon gyógyulók boldogan dobtak célba, tollasoztak, szlalomoztak és hajították el a vízibombákat.

Fotó: tmkórház

A betegekhez napközben más osztályokról is bekapcsolódtak ápolók és orvosok, valamint az egészségügyi iskolások és a kórház vezetősége is.

Fotó: tmkórház
Fotó: tmkórház

A házi kerékpárversenyben nagyon szoros eredmény született, Kis Zoltán főigazgatót csak az utolsó percekben tudták letaszítani a dobogó legfelső fokáról.

Fotó: tmkórház

Reggel 9 órától egészen délutánig folyamatosan érkeztek a kihívásra kicsik és nagyok, hogy teljesítsenek, vagy csak részesei legyenek a rendezvénynek.

Fotó: tmkórház

Sebőkné Venczler Tünde, a Szent Lukács Kórház Kardiológiai Osztályának főnővére elmondta, idén az országos verseny mellett, 8 fős dolgozói csapattal is neveztek, ők már május elseje óta vállalták, hogy minden nap végeznek valamilyen, minimum fél órás pulzusnövelő gyakorlatot, a munkaidejük alatt.

Fotó: tmkórház

Az országos kihívásban legtöbb embert  megmozgató közösségeket a Magyar Szabadidősport Szövetség idén is értékes sportszerutalványokkal jutalmazza.