Betegtájékoztató

Beavatkozások betegtájékoztató és beleegyező nyilatkozatait lásd lentebb!

Üdvözöljük Önt a Tolna Megyei Balassa János Kórházban
Ha Ön betegként kerül kapcsolatba kórházunkkal, reméljük, hogy bent fekvése alatt rövid időn belül sikerül kiderítenünk a panaszai hátterében álló betegséget és megfelelő kezeléssel meg tudjuk gyógyítani, illetve panasz- és tünetmentessé tudjuk tenni.

Kórházunk valamennyi dolgozójának az a célja, hogy Ön minél kevesebb kellemetlenséget szenvedjen el a nálunk töltött idő alatt. Ennek érdekében kérjük, olvassa el az alábbi információkat.

Az osztályon való jelentkezést követően meg fog ismerkedni a kezelőorvosával, aki kikérdezi, megvizsgálja, tájékoztatja a kivizsgálás és kezelés tervezett menetéről, ezek kockázatáról, válaszol a kérdéseire, végül a betegjogokkal kapcsolatos (írásbeli és szóbeli) tájékoztatást fog kapni.

Ezt követően az osztály dolgozói segítenek Önnek az osztályon való tájékozódásban. Megmutatják hol található a fürdő, a WC, az ebédlő, a büfé, az imaterem. Megbeszélik a ruháinak, illetve értékeinek elhelyezési lehetőségeit.

Tájékoztatják Önt a hozzátartozóival való kapcsolattartás lehetőségeiről (látogatási idő, telefonálási lehetőségek).

A szűkös parkolási lehetőség miatt a kórház területére a hozzátartozó személygépkocsival csak külön engedéllyel jöhet be:

  • mozgáskorlátozottság esetén;
  • a porta melletti automatánál vásárolható belépőjeggyel;
  • hosszabb benntartózkodás esetén belépő-bérlet vásárlására is van lehetőség.

 

Amennyiben a betegek jogaival kapcsolatos tájékoztatót felvételekor nem kapta meg, azt a későbbiekben az osztályvezető főnővértől kérheti. Az ellátásával kapcsolatos bármilyen probléma esetén kérjük, először a főnővérnek szóljon, vagy az osztályos orvosának, illetve a főorvosnak jelezze azt.
Az intézményben területileg illetékes betegjogi képviselő Kávási Brigitta, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) munkatársa. Tovább a betegjogi képviselő elérhetőségére >>> 

Lelkisegély szolgálat áll rendelkezésükre, amelynek tagja egy református lelkésznő és egy mentálhigiénés szakember. Igény esetén elbeszélgetnek a betegekkel, segítenek kapcsolatot teremteni a megfelelő felekezet lelkészeivel, hozzátartozókkal. Segítség kérést a 117-es telefonon lehet jelezni.

BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOK

BETEGTÁJÉKOZTATÓK