Betegtájékoztató

Üdvözöljük Önt a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban
 
Ha Ön betegként kerül kapcsolatba kórházunkkal, reméljük, hogy bent tartózkodása alatt rövid időn belül sikerül kiderítenünk a panaszai hátterében álló betegséget, és megfelelő kezeléssel meg tudjuk gyógyítani, illetve panasz- és tünetmentessé tudjuk tenni.

Kórházunk valamennyi dolgozójának célja, hogy Ön a nálunk töltött idő alatt, minél kevesebb kellemetlenséget szenvedjen el. Ennek érdekében kérjük, olvassa el az alábbi információkat:

Az osztályra való jelentkezést követően Ön megismerkedik a kezelőorvosával, aki kikérdezi, megvizsgálja, tájékoztatja a kivizsgálás és kezelés tervezett menetéről, ezek kockázatáról, válaszol a kérdéseire, végül egy betegjogokkal kapcsolatos (írásbeli és szóbeli) tájékoztatást fog kapni.

Ezt követően az osztály dolgozói segítenek Önnek az osztályon való tájékozódásban. Megmutatják hol található a fürdő, a WC, az ebédlő, a büfé, az imaterem. Megbeszélik a ruháinak, illetve értékeinek elhelyezési lehetőségeit.

Tájékoztatják Önt a hozzátartozóival való kapcsolattartás lehetőségeiről (látogatási idő, telefonálási lehetőségek).

Amennyiben a betegek jogaival kapcsolatos tájékoztatót felvételekor nem kapta meg, azt a későbbiekben az osztályvezető főnővértől kérheti. Az ellátásával kapcsolatos bármilyen probléma esetén kérjük, először a főnővérnek szóljon, vagy az osztályos orvosának, illetve a főorvosnak jelezze azt.
Az intézményben területileg illetékes betegjogi képviselő Kávási Brigitta, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) munkatársa. A betegjogi képviselő elérhetőségei a linkre kattintva érhetők el.

A betegeknek lelkisegély szolgálat áll rendelkezésükre, amelynek tagja egy református lelkésznő és egy mentálhigiénés szakember. Igény esetén elbeszélgetnek a betegekkel, segítenek kapcsolatot teremteni a megfelelő felekezet lelkészeivel, hozzátartozókkal.

A szűkös parkolási lehetőség miatt, a kórház területére személygépkocsival csak külön engedéllyel lehet bejönni. (Kivétel, mozgáskorlátozottságot igazoló kártya).

A főporta sorompójánál található automatánál kapott parkolókártyát, kilépés előtt az “E” épülettel szembeni fizető automatánál érvényesíteni kell. Hosszabb benntartózkodás esetén, bérlet vásárlására is van lehetőség.