Kiváló munkatársait díjazta a Dombóvári Szent Lukács Kórház

A Semmelweis napi ünnepségnek a dombóvári kórház területén lévő kórházi Kápolna adott otthont június 27-én, ahol az intézmény vezetése köszöntötte munkatársait és tisztelgett az egészségügyben dolgozók előtt.
A hagyományt követve, a rendezvény keretein belül adták át az elmúlt évben kiemelkedő szakmai munkát nyújtó orvosok és szakdolgozók elismeréseit.

Semmelweis nap a kórházi kápolnában. Fotó: SzLkórház

Kis Zoltán főigazgató, szakmai elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen jelen lenni az ünnepségen, ezért online köszöntötte a résztvevőket. Főigazgató úr beszélt az úgynevezett „Semmelweis reflexről” arról, hogy mi emberek sokszor hajlamosak vagyunk reflexből nemet mondani egy általunk még nem ismert, a megszokásainkon kívül eső dologra, csakúgy, mint azt Semmelweis Ignáccal is tették kollégái. Elutasították életmentő felfedezéseit és megoldásait anélkül, hogy felmérték volna annak valós, pozitív hatásait.

Kis Zoltán, főigazgató online bejelentkezése a Semmelweis napon. Fotó: SzLkórház

Kis Zoltán kérte az intézményben és az egészségügyben dolgozókat, figyeljenek egymásra, legyenek nyitottak és együttműködőek az új dolgokkal szemben, ne kezeljék ellenségként a változásokat.     

A főigazgató bejelentkezését dr. Márky Imre ünnepi gondolatai követték. Az orvosigazgató szintén a változás fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét. Kiemelte, ha nem változunk, nem alkalmazkodunk a körülményekhez, akkor nem jutunk előrébb.

Dr. Márky Imre, orvosigazgató köszöntőbeszéde a Semmelweis napon. Fotó: SzLkórház

Ez egy igazi küzdelem, ami azonban nemes és felemelő lehet. Mint mondta, az egészségügyben dolgozók munkája is ilyen, köszönettel és tisztelettel fordul feléjük kitartásukért és együttműködésükért.

A Semmelweis nap ünnepélyes díjátadással folytatódott, ahol megválasztották az év orvosait és szakdolgozóit, valamint egy szakorvos adjunktusi kinevezést vehetett át.

Dr. Takács Andrea, a Belgyógyászati mátrix Osztály szakorvosa vehette át adjunktusi címét. Fotó: SzLkórház

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) is kitüntetett egy egészségügyi dolgozót, végül pedig megválasztották az év legjobb egészségügyben tanuló hallgatóját.

Lesták Eszter, az MMSZ Esterházy Miklós Technikum hallgatója lett „az év tanulója”. Fotó: SzLkórház

A 2024-es Semmelweis nap díjazottjai:

Az év szakdolgozói kitüntetettek:

  • Boda Andrásné, Sebészeti jellegű mátrix osztály
  • Ritter Ildikó, Krónikus Belgyógyászati Osztály
  • Budainé Geréd Gabriella, Gunarasi Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály
  • Keller Erika, Gyermekosztály
Boda Andrásné, a Sebészeti jellegű mátrix osztály munkatársa, az „év szakdolgozója” díj egyik kitüntetettje. Fotó: SzLkórház

Az év orvosa díjazottjai:

  • Dr. Dávid Tibor, főorvos Fül-orr-gégészeti Osztály
  • Dr. Mirosnyicsenkó Szergej, főorvos, Sebészeti mátrix osztály

Adjunktusi kinevezés:

  • Takács Andrea, Belgyógyászati mátrix Osztály

MESZK kitüntetett:

  • Takácsné Hetesi Erika, Kardiológiai rehabilitációs osztály
Takácsné Hetesi Erika, a Kardiológiai rehabilitációs osztály munkatársa kapta a MESZK elismerését. Fotó: SzLkórház

Az év tanulója:

  • Lesták Eszter, az MMSZ Esterházy Miklós Technikum hallgatója.

A Semmelweis nap zárásaként a Dombóvári Szent Lukács Kórház szakdolgozói átvehették Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökének emléklapját, a kihívás napján elért példás eredményükért.