Addiktológiai ambulancia

A Pszichiátriai Osztály földszintjén működő Addiktológia Ambulancia, ambuláns ellátást nyújt szenvedélybetegségben érintett, elsősorban alkoholfüggőséggel küzdők számára.

Ellátás csak előjegyzés alapján!

Sürgős ellátás az Addiktológia Ambulancián nem történik!

Időpontot a 06 74/501-500/429-es melléken kérhetnek, munkanapokon 8 és 14 óra között.

A tartós józanság iránt elkötelezett érintettek számára, lehetőség van 28 napos osztályos kezelésre az addiktológiai részlegünkön.

A 28 napos addiktológiai terápiánkat olyan emberek számára dolgoztuk ki, akik úgy érzik, hogy a függőséget okozó szer (elsősorban az alkohol) problémaforrás az életükben, és készen állnak teljesen felhagyni a használatával, azaz másfajta – szermentes – életformára vágynak.

Addiktológiai részlegünk nem alkalmaz a függőségre gyógyszeres terápiát, mert felfogásunk szerint a függőségre nincs gyógyszer. A betegek kapnak viszont gyógyszereket a megvonási tünetek lecsengésének idejére.

A terápia legfontosabb módszere a tanulás. A betegek megtanulják a betegségüket és az absztinens (józan) élet alapjait. A tanulás formái: könyvek olvasása, előadások meghallgatása, filmek megtekintése és elemzése, írásbeli feladatok elkészítése, és egyéb terápiás csoportok: például mozgásos, irodalmi, zenei csoportokban való részvétel.

A kórházi terápia együttműködik a Névtelen Alkoholistákkal és a Névtelen Szerhasználókkal, de ezektől teljesen független.

A betegeknek a terápia alatt kötelező, később pedig javasolt járni a Névtelen Alkoholisták/ Névtelen Szerhasználók gyűléseire.