Rendelőintézet

2020-01-10

feladat, tevékenység
A megyei kórház vonzáskörzetében élő betegek vizsgálata, kezelése és követése az önálló rendeléseken, és az intézmény más szakterületeivel együttműködve biztosítani a betegek ellátását.
A szakrendelésekre minden beutalási joggal rendelkező orvos beutalhat beteget. Beutaló nélkül igénybe vehetőek a következő szakrendelések: bőrgyógyászati, nőgyógyászati, urológiai, pszichiátriai és addiktológiai, fül-orr-gégészeti, szemészeti, általános sebészeti, traumatológiai, onkológiai szakellátás. Az első alkalommal beutalás alapján igénybe vett bőr és nemibeteg-gondozó, tüdőgondozó és onkológiai gondozó, valamint kúraszerű ellátás keretében a gondozásba vett biztosítottak részére nyújtott ellátás. (1997. évi LXXXIII. Törvény 17§ (2) bekezdés)

A szakrendelések az előjegyzés sorrendjében látják el a betegeket az előzőleg megadott időpontban. Sürgősségi ellátás azonban minden szakrendelésen biztosított az akut problémával jelentkező betegek számára.
Amennyiben az ellátás járó betegként a kliens egészségügyi állapota miatt nem biztosított, akkor az intézeti kezelés válik szükségessé. Szükség esetén minden osztályra tudunk beteget elhelyezni. Legtöbbször a Sürgősségi Betegellátó osztályra utalunk betegeket.
A rendelőintézeten belüli rosszullétes betegek ellátása a kardiológia és a belgyógyászat feladata.

elérhetőségek
Osztály helye: RI-épület (térkép)          Rendelési / látogatási idők

Telefon: (0674) 501-688, 501-642, 501-649