Onkológiai osztály

2024.

Osztályvezető főorvos

Dr. Al-Farhat Yousuf belgyógyász, klinikai onkológus

Osztályvezető ápoló

Sörösné Éger Adrienn

 

Az osztály feladata, tevékenysége

Osztályunkon onkológiai és hematológiai kezeléshez szükséges gyógyszerek előállításáért felelős gyógyszertári részleg valamint négy gondozó, Onko Team bizottság és járóbeteg-szakellátási ambulancia áll rendelkezésre. Betegeink számára minden kezelési lehetőség és számos, általában az onkológiai centrumokban végzett gyógykezelés is elérhető.

Korszerűen felszerelt fekvőbetegrészlegünkön kerülnek elhelyezésre a kemoterápiában részesülő, fekvőbeteg-ellátást igénylő betegek, illetve itt történik a kemoterápia okozta mellékhatások ellátása, valamint a daganatos betegek kivizsgálása.

Kúraszerű ellátási részlegünkön, a betegek életminőségének megőrzését segítve, modern körülmények között biztosítjuk az onkológiai kezelést, amely után a betegek otthonukba távozhatnak.

Citosztatikai laboratóriumunkban az onkológus illetve hematológus szakorvos által rendelt citosztatikus keverékinfúziók előállítása szakgyógyszerész irányítása mellett, személyre szabottan történik. A kezelést intravénás infúzió vagy subcután injekció formában, közvetlenül beadás előtt készítjük el és adjuk át az osztálynak.

Sugárkezelés szükségessége esetén az Onko Team sugárterápiás szakembere azonnali előjegyzést ad a PTE Onkoterápiás intézetébe.

Osztályunk számos klinikai kutatásban, gyógyszerfejlesztésben vesz részt. Ennek előnye, hogy betegeink előbb juthatnak újabb terápiás lehetőséghez. Az alapkutatásokkal hozzájárulunk a nemzetközi onkológiai fejlesztésekhez. Az osztályon a nemzetközi standard, azaz a legjobb klinikai gyakorlat alapján folyik a betegellátás.

Ellátási terület:

Tolna vármegye

Az osztály helye, elérhetősége:

Az osztály a kórház „A”-épületében található   Tovább a térképre >>>
Telefon:
– hétfőtől péntekig 7:30-15:30 között: 06 74/501-529 (Ambulancia)
– hétfőtől péntekig 15:30-tól: 06 74/501-596 (nővérpult)
– hétvégén, ünnepnapokon: 06 74/501-596 (nővérpult)

Látogatási idő:

Hétköznap 15:30-19:00
Hétvégén, ünnepnapon: 10:00-12:00. és 15:30-19:00

 

Járóbeteg-ellátás

Onkológiai Ambulancia
   Helye: „A” épület, földszint   Tovább a térképre >>>
   Rendelési idő: hétfőtől – péntekig 7:30-15:30
   Bejelentkezés, időpontkérés: a 06 74/501-529 telefonszámon