Bőrgyógyászati Osztály

2017-01-02

feladat, tevékenység
Fekvőbeteg ellátás: Az osztály fekvőbeteg részlege 18 ággyal működik. Felvevő körzetünk Tolna megye. Az osztály profiljába a klasszikus bőrgyógyászati kórképeken kívül az allergiás betegségek és a bőrdaganatok is beletartoznak. Osztályunk a 800 ágyas kórház közepén található, ezért a megyei kórházban működő összes diagnosztikus lehetőséget (labor, RTG, érvizsgálat, CT, stb.), valamint a társszakmák segítségét is a lehető legrövidebb időn belül igénybe tudjuk venni. Az osztályon ügyeletes orvos nincs, ezért az ügyeleti időben érkező betegeket az SBO veszi fel, majd másnap reggel osztályunkra irányítja.

A hagyományos kezelési módok mellett az osztályon korszerű fényterápiás eszköz UVA és UVB narrow band készülék áll rendelkezésünkre, mellyel széles betegkör (pikkelysömör, veleszületett ekzema, festékhiány, bizonyos bőrdaganatok, stb.) kezelését tudjuk biztosítani. Osztályunkon sok kisműtétet végzünk, kisebb anyajegyeket, daganatokat, szemölcsöket, bőrkinövéseket, benőtt körmöt távolítunk el. A beteganyagunk igen tekintélyes részét a lábszárfekélyes betegek teszik ki.
Az osztályon 2010 óta végezzük a nyirokkeringési zavarokkal küzdő betegek komplex kezelését. Az alsó végtagi valamint a többnyire tumorok után kialakult felső végtagi lymphoedema – kezelést szakképzett gyógytornász végzi. A teljes terápia nyirokmasszázst, Lympha-géppel történő gépi masszázst és kompressziós kezelést tartalmaz.
Betegeink számára szükséges sebészeti beavatkozásokat (anyajegyek, daganatok, tumorok, stb. eltávolítását) kórházunk plasztikai sebésze végzi, Dr. Szemes László plasztikai sebész, aki a Sebészeti osztályon dolgozik.

Járóbeteg ellátás: Az osztályunkon ambulancia is működik 10 órától 12 óráig, ahol elsősorban az osztályon korábban kezelt betegeket, súlyosabb eseteket és a visszatérő krónikus betegeket látjuk el. A rendelés előjegyzés alapján történik, telefon: 74/501-596.
Kedd és csütörtök délután 13 és 14 óra között látjuk el a kórházi dolgozókat.

elérhetőségek
Osztály helye: A-épület (térkép)          Rendelési / látogatási idők

Dr. Karagity Eliza osztályvezető főorvos
Telefon: (0674) 501-505

Dr. Pere Tímea szakorvos jelölt

Dr. Kis Virág Petra rezidens

Ferencziné Csoma Beáta osztályvezető ápoló
Telefon: (0674) 501-500, mellék 211

Pápai Katalin gazdasági nővér
Telefon: (0674) 501-596

Csendesné Éger Erika diplomás ápoló
Telefon: (0674) 501-596, (0674) 501-500, mellék 197

Miskéri Szilvia OKJ-s ápoló

Néthné Garics Zsuzsanna OKJ-s ápoló

Auth Rózsa szakápoló

Szívós Szabolcs OKJ-s ápoló

Horváth Szabó Éva általános ápoló

Ivanics Sándorné gyakorló ápoló

Reibl Mónika OKJ-s ápoló

Szakcsi Gizella gyakorló ápoló

Komlósi Lászlóné szakápoló

Joóné Selmeci Szilvia adminisztrátor
Telefon: (0674) 501-596