Arany fokozatú minősítésben részesült kórházunk csapata a Balassa Team, szinte minden különdíjat hazahoztak Szekszárdra az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyről

A fenntartható közétkeztetés jegyében rendezte meg a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) közösen az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyt.

A Balassa Team már az első napon közönségdíjas lett fotó: TVBJK

A verseny fő célja a közétkeztetés népszerűsítése, a fenntarthatóság támogatása volt. Minden évben egy fő téma köré szerveződik a megmérettetés, idén a húsmentes ételekre fókuszáltak.

A 4 fős csapatok feladata egy 3 fogásos, húsmentes, felnőtt menü elkészítése volt 4 óra alatt, nettó 850 forint/fő nyersanyagköltségből.

Az országos döntőbe a 12 legjobb csapat jutott be. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Élelmezési Osztálya, a három napos megmérettetés első napján főzte meg versenymenüjét, amely a következő fogásokból állt:

A Balassa Team versenymenüje fotó: TVBJK
  • Céklakrém leves, roppanós csicseriborsóval,
  • Spenótos nudli, sárgarépás-narancsos pürével, grillezett brokkolival és gombával,
  • Könnyű túró mousse sóskaramellával, almaraguval és grillázsdarabokkal.

 

Ezzel a csodás és ízletes formációval rögtön az első nap végén elnyerték a közönség különdíját. Miután mind a 12 csapat bemutatta menüsorát, március 7-én délután kihirdették a szakácsverseny végeredményét.

A Balassa Team tagjai:

Elekes Beáta, élelmezésvezető,

Paddi-Nikolausz Bernadett cukrász,

Guszmann Balázs szakács,

Farnek István főszakács,

az első napon közönségdíjasok lettek, megnyerték a KÖZSZÖV különdíját, a METRO Gasztroakadémia 100.000 forintos különdíját, a Palotás Munkaruha 80.000 forintos különdíját, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) különdíját, nyertek egy 2 éjszakás relax hétvégét 4 fő részére, valamint a Közétkeztetési Szakácsversenyen nyújtott kiváló teljesítményükért, arany fokozatú minősítésben részesültek.

oklevelek és különdíjak fotó: TVBJK

Kimagasló munkájukért, Kis Zoltán főigazgató, a verseny másnapján főigazgatói dicséretben részesítette a csapat tagjait. Elismeréseik hamarosan kikerülnek a kórházi étkezde falára.

A Balassa Team tagjai Kis Zoltán, főigazgatóval fotó: TVBJK

Szívből gratulálunk Balassa Team!

 

2024.03.08.