Új tároló és sterilizáló dobozt kapott a traumatológiai osztály a Tolna Megyei Baleseti Alapítványtól

  1. április 17.

 

A Tolna Megyei Baleseti Alapítványt 1993-ban alapította többedmagával Dr. Andriska István, a Tolna Megyei Balassa János Kórház traumatológus főorvosa. Alapítványuk célja, az ápolási feladatok segítése, a műtéti eljárások támogatása, valamint a fekvőbetegek komfortjának növelése a traumatológiai osztályon. Három évtizedes fennállásuk óta, több szakmai továbbképzést és tudományos rendezvényt támogattak. Vásároltak térdmozgató készüléket, kötözést segítő felszereléseket, műszerkészleteket. Pár hete használják az új, általuk beszerzett, A-Spire screw elnevezésű műszer- és csavarkészlet-tároló, sterilizáló dobozt, amelyen méretre válogatva lehet elhelyezni a szükséges csavarokat, megkönnyítve és felgyorsítva ezzel az orvos munkáját a mikrosebészeti műtéti eljárásoknál.

Az új, sterilizálható műszerkazetta kívülről...
Az új, sterilizálható műszerkazetta kívülről…

 

... és belülről. Fotó: tmkorhaz
… és belülről. Fotó: tmkorhaz

 

A csavarok és a hozzá tartozó eszközök eddig külön-külön csomagolva álltak rendelkezésre a műtőben, amelyek kiválasztása a műtét alatt sok időt vett igénybe. Ezen a helyzeten szeretettünk volna javítani, ezért vásároltunk egy sterilizáló-rendszerező dobozt eszközökkel, amelyben áttekinthetőbbek a műszerek és a csavarok. A plusz egy műszerkészlet és az új tárolódoboz révén, mostantól két műtét is elvégezhető lesz egy időben – fejtette ki Dr. Andriska István főorvos.

A különböző méretű csavarok jól elkülöníthetők. Fotó: tmkorhaz
A különböző méretű csavarok jól elkülöníthetők. Fotó: tmkorhaz

 

Mikrosebészeti csavarok és szerszámok a tálcán. Fotó: tmkorhaz
Mikrosebészeti csavarok és szerszámok a tálcán. Fotó: tmkorhaz

 

Hozzátette, a Tolna Megyei Balassa János Kórház traumatológiai osztályának képzett orvosai, naponta több komoly kéz- és láb mikrosebészeti beavatkozást is végeznek, az alapítvány őket támogatta az új eszközbeszerzéssel.

Amennyiben adója 1%-ával támogatná a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány munkáját, a 18850219-1-17 -es adószámon teheti meg.