Szekszárd legrangosabb elismeréseiben részesült a megyei kórház négy munkatársa, a Város Napján

Szekszárd Város Napja alkalmából, augusztus utolsó hétvégéjén megrendezett, többnapos ünnepségsorozat keretében, augusztus 29-én, vasárnap, a városi közgyűlés ünnepi ülésén adták át a megyei jogú város legmagasabb elismerést jelentő kitüntetéseit. A díjazottak között ez alkalommal a Balassa-kórház négy munkatársát is köszöntötték.

Szekszárd Város Napja kitüntetettjei 2021-ben (csoportkép) Fotó: TEOL, Kiss Albert

    

A Babits Kulturális Központ rendezvénytermében megrendezett ünnepségen Gyurkovics János alpolgármester köszöntőjében kiemelte az összefogás erejét és a szekszárdiaknak a pandémia okozta nehézségek közepette tanúsított helytállását. Ács Rezső polgármester a díjazottakat nemcsak az ünnepségen, de facebook bejegyzésében is köszöntve, azt a – sokszor egy élet munkájának köszönhető – teljesítményt méltatta, amellyel a kitüntetettek közvetve, vagy közvetlenül hozzájárultak a város fejlődéséhez.

Az ünnepségen Pro Urbe Emlékplakettet vett át dr. Vastag Oszkár, a megyei kórház szemészeti osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, akinek elévülhetetlen érdeme a megyei gyermekszemészeti ellátás megszervezése, a szemészeti mikrosebészet, a műlencse-beültetéses hályogműtétek és a szemészeti lézerkezelés bevezetése a kórházban.

Dr. Vastag Oszkár átveszi a Pro Urbe díjat Ács Rezső polgármestertől Fotó: TEOL, Kiss Albert

A TTT televízió portréfilmje a díjazottról

Szintén Pro Urbe Emlékplakettet kapott dr. Muth Lajos, aki 1998-2015 között volt a kórház főigazgatója és nevéhez több, az intézmény korszerűsítését célzó nagyberuházás fűződik, például a műtőblokk és a Sürgősségi Betegellátó Osztály kialakítása.

Dr. Muth Lajos átveszi a Pro Urbe díjat Ács Rezső polgármestertől Fotó: TEOL, Kiss Albert

A TTT televízió portréfilmje a díjazottról

 

Tormay Károly kitüntető címet adományozott a városi közgyűlés Lencsés Lászlóné nyugalmazott szülésznőnek, több évtizedes, lelkiismeretes munkája elismeréseként.

Lencsés Lászlóné átveszi a Tormay Károly kitüntető cím díszoklevelét Gyurkovics János alpolgármestertől Fotó: TEOL, Kiss Albert

A TTT televízió portréfilmje a díjazottról

 

Embertársainkért Szekszárd kitüntető címet vehetett át dr. Bali Ildikó, a kórház fertőző osztályának osztályvezető főorvosa, akinek elhivatottságát, orvosi munkája mellett, a Megyei Májbeteg Gondozó és a Hepatológiai Interferon Centrum létrehozása és működtetése, valamint  több tudományos- és orvosszakmai szervezet munkájában való, aktív szerepvállalása is bizonyítja.

Dr. Bali Ildikó átveszi az Embertársainkért Szekszárd kitüntető cím díszoklevelét Gyurkovics János alpolgármestertől  Fotó: TEOL, Kiss Albert

A TTT televízió portréfilmje a díjazottról

 

Kitüntetett kollégáinknak és valamennyi díjazottnak, a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése és kollektívája nevében, szívből gratulálunk és kitartó, jó egészséget kívánunk!

 

Az ünnepségen átadott további kitüntetésekről a TEOL, a Rádió Antritt és a Tolnatáj Televízió híradásaiból tájékozódhatnak.