Azért vadásztak, hogy az iciri-picirik gyógyulhassanak

Vadászok segítségével került korszerű légzéstámogató berendezés a szekszárdi kórház gyermekosztályára.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. (OJV NKft.), az ország egyik legnagyobb karitatív egyesületeként, már több éve segíti az egészségügyi intézményeket jótékonysági akcióival. A tavaly decemberben megrendezett jótékonysági vadászat Tolna megyei helyszínén összegyűlt adományokból most a szekszárdi, megyei kórház gyermekosztályát juttatták egy új, korszerű orvosi eszközhöz.

A támogató együttműködésben fontos szerepe volt a Gyermekosztályt segítő, „Fejlődésben hátráltatott gyermekek” Alapítványnak is. Az OJV NKft mintegy 850 ezer forintos adományát az alapítvány még közel 270 ezer forinttal egészítette ki és így sikerült megvásárolni a Gyermekosztály számára egy több mint 1,1 millió forint értékű, magasnyomású oxigénrendszert. A mobil orvosi eszköz mostantól kezdve, a szekszárdi kórházban, a légúti gyulladásos betegségekkel kezelt gyermekek korszerűbb és hatékonyabb gyógykezelését fogja segíteni.

Az adományozó okiratot augusztus 10-én, szerdán, Fejes László, a főtámogató Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője és Pencs János, a Regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság képviselője adták át Dr. Németh Csabának, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatójának. A hiánypótló gépet, szimulált működési környezetben, Dr. Varga Imre gyermekgyógyász, neonatológus, az osztály szakorvosa, a „Fejlődésben hátráltatott gyermekek” Alapítvány kuratóriumi tagja mutatta be a támogatóknak és a sajtó képviselőinek.

A Balassa-kórház és a Gyermekosztály vezetése ezúton is köszöni az Országos Jótékonysági Vadászat Nkft. évek óta tartó, odafigyelő partnerségét, támogatását.

Dr. Németh Csaba főigazgató Fejes László ügyvezetőtől átveszi az adományozó okiratot.
A képen balról jobbra: dr. Fathi Khaled főorvos, a szekszárdi kórház gyermekosztályának osztályvezető-helyettese, dr. Varga Imre, a gyermekosztály szakorvosa, a „Fejlődésben hátráltatott gyermekek” Alapítvány képviselője, dr. Németh Csaba főigazgató, Fejes László, az OJV NKft. ügyvezetője, Pencs József hivatásos vadász, a Regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság képviselője.