Megyenap: TOLNA MEGYÉÉRT DÍJAT kapott a Balassa-kórház!

Megtiszteltetés, hogy a kitüntetést én vehettem át, de ez az elismerés a munkatársaimé, a kórház valamennyi dolgozójáé – nyilatkozott az ünnepségen a főigazgató.

Megyénknek háromszázhuszonkét éve, 1699. szeptember elsején adományozott pecséthasználati jogot Lipót császár. A nevezetes eseményről minden évben, ünnepi közgyűlés keretében emlékezik meg Tolna megye önkormányzata. Az idei, ünnepi számvetés során az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kapott az emberek javáért vállalt szolgálat, közösségi erőfeszítés elismerése. Az ünnepségen hagyományosan átadott kitüntetések is ezt a szándékot fejezték ki.

A Megyenap kitüntetettjei, a bonyhádi ünnepi közgyűlésen (fotó: Ruip Gergő, forrás: TEOL)

Azok között, akik munkájukkal vagy életművükkel gyarapítják szűkebb hazánkat, ebben az évben, rendhagyó módon egy intézmény is kitüntetést kapott: a megye legrangosabb díját, a „Tolna Megyéért” díjat a szekszárdi megyei kórház dolgozói közössége nevében, az intézmény főigazgatója, dr. Németh Csaba vehette át. A kórház munkatársainak „a koronavírus elleni, frontvonalbeli harcban való példás helytállásért, a veszélyhelyzetben felmerült megpróbáltatások alázatos viseléséért, az érintettek irányába tanúsított szakértő és gondviselő cselekedetekért, s az emberéletek megmentéséért vállalt áldozatos munkájuk elismeréséül” adományozták a kitüntetést.

A „TOLNA MEGYÉÉRT” díj, melyet most, első ízben adományozott a Megyei Közgyűlés egy intézménynek: kórházunk dolgozói közösségének. (fotó: Dr. Almási István)

Kórházunk munkatársai az elmúlt év során sokszor, sokféle módon érezhették az emberek szeretetét és támogatását, de egy ilyen rangos díj átvétele valamennyiünk számára különös megtiszteltetést jelent. Ez az elismerés, a figyelem új lendületet és kitartást adhat mindannyiunknak, a további szolgálathoz.

A megyenap minden kitüntetettjének ezúton is szívből gratulál a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése és munkatársi közössége!

Az ünnepségen átadott, további kitüntetésekről a TEOL híradásában olvashatnak.
A Tolnatáj Televízió beszámolója az eseményről itt érhető el.