Ötszázezer Ft értékben kapott orvosi eszközöket a megyei kórház Traumatológiai Osztálya a Tolna Megyei Baleseti Alapítványtól

Kérjük, támogassa Ön is adója 1%-ának felajánlásával a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány munkáját! A donációkat felhasználva, az alapítvány a műtétes, az ambuláns ellátásba kerülő és a balesetet szenvedett fekvőbetegek ápolását, a kórházi ellátás minőségének javítását segíti. 

 

Az alapítványt több mint húsz évvel ezelőtt hozták létre azzal a céllal, hogy a betegkomfort és az ápolás színvonalának emelésével, a dolgozók szakmai továbbképzésével és az osztály technikai eszközeinek, műszerezettségének fejlesztésével, új műtéti eljárások bevezetésével segítse a korszerű betegellátást. Ezeket a célokat adományokból, támogatásokból valósítja meg, az alapítvány működtetését a kuratórium tagjai és segítőik önkéntes munkában végzik. A Baleseti Alapítvány segítségével a Traumatológiai Osztályon a közelmúltban a következő fejlesztések valósultak meg:

  • Tíz kórterem légkondicionáló berendezéssel való felszerelése, hajszárítók, televízió, mikrohullámú sütők, hűtőszekrények vásárlása a betegkomfort növelése érdekében.
  • Kézi műszerek (sebészeti eszközök, vérnyomásmérők, lázmérők, stb.) vásárlása az ápolás színvonalának biztosítása érdekében.
  • Térdmozgató készülék vásárlása a műtéti technológia, illetve a műtétet követő gyógyító munka hatékonyabbá tétele érdekében.
  • Az orvosok és szakdolgozók ismereteinek bővítését szolgálta annak a 16 regionális és 2 országos tudományos rendezvénynek – traumatológiai konferenciák és kongresszusok – szekszárdi megvalósítása, amelyben az országos szakmai szervezetekkel együttműködve, a Baleseti Alapítvány szintén jelentős szerepet vállalt.

 

A most megvalósult eszközfejlesztés keretében, a beérkezett donációkat felhasználva, a Baleseti Alapítvány a sebellátáshoz, sebkezeléshez nélkülözhetetlen, a műtéteknél, az ambuláns ellátásban, illetve a balesetet szenvedett fekvőbetegek ápolásában folyamatosan használt kézi műszereket – pl. ollókat, kampókat, érfogókat – vásárolt a Traumatológiai Osztály számára. Az ilyen eszközökből egy-egy sérülés ellátása, vagy az operációk során több is használatba kerül, ami után minden alkalommal sterilizálni kell azokat. Így a műszerek igen nagy igénybevételnek vannak kitéve. A betegellátás gyorsasága szempontjából rengeteget jelent, ha mind az ambuláns rendelőkben, mind az osztályos, vagy műtéti ellátás során kellő számban állnak rendelkezésre a steril eszközkészletek. Ehhez azonban a folyamatos igénybevétel miatt elhasználódott, önmagukban kis értékkel bíró eszközöket rendszeresen pótolni kell. Ez éves szinten több milliós költséget jelent az osztály, illetve a kórház számára.

A Tolna Megyei Baleseti Alapítvány kuratóriumának tagjai köszönetüket fejezi ki mindazoknak, akik vagy adószázalékukról rendelkezve, vagy egyéb adományokkal segítették az alapítványt céljai megvalósításában!

Kérjük, támogassa Ön is adója 1%-ának felajánlásával a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány további munkáját!

 

Tolna Megyei Baleseti Alapítvány
Adószám: 18850219-1