Jótékonysági labdarúgótorna volt Gerjenben, a befolyt összeggel a szekszárdi kórház Gyermekosztályát támogatták a résztvevők

Az április 6-ai hétvégén jótékonysági célú labdarúgótornát rendeztek a gerjeni sportpályán, amelynek teljes bevételét a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztálya számára ajánlották fel. A sporteseményt, amelynek fővédnöke Süli János tárca nélküli miniszter volt, „3000-es Torna” néven, Romhányi Károly polgármester vezetésével, Gerjen Község Önkormányzata és a gerjeni székhelyű Elszármazottak a Vidékért Egyesület bonyolította le. A bajnokságra 8 csapat nevezett, a mérkőzéseket szépszámú közönség figyelte, és a végső győzelmet a Rendőrség csapata vívta ki. A szurkolók felfrissüléséről a mozgó-büfé, a mérkőzések szünetében a jó hangulatról a „Rádoszty gyermekének- és táncstúdió” növendékei, valamint a bonyhádi „Bartina-zenekar” gondoskodott.

A személyenkénti 3000 forintos részvételi díjból és további két nagyértékű támogatásból összesen 652.000,- Ft gyűlt össze, amelyet a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztály alapítványa számára juttattak el a szervezők. Az önzetlen támogatást a Gyermekosztály betegeinek és dolgozóinak képviseletében, a tornán jelenlévő Dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos köszönte meg a rendezvény főszervezőjének, Romhányi Károlynak, a kiemelt támogatóknak, Kólya József ügyvezetőnek (TAM-BAU Kft. Tamási) és Szűcs József cégvezetőnek (GEOTECHNIKA ’84 VÍZ- ÉS CSATORNAÉPÍTŐ Kft. Sióagárd), valamint a focigála minden lelkes résztvevőjének. A befolyt összegből a Gyermekosztály ambulancia-rendelőjének légkondicionáló-berendezését és az újszülöttek szűrő-hallásvizsgálatához szükséges BERA-PHONE készülék beszerzését szeretné biztosítani a kórház.

 

Dr. Németh Csaba főigazgató
Dr. Harangi Ferenc osztályvezető főorvos