Megtalálni a hivatást az egészségügyben! Nyílt napon ismerkedhettek a kórházi munkával a pályaválasztás előtt álló diákok Szekszárdon.

Nagy érdeklődés mellett, közel 100 diák részvételével rendezett nyílt napot 2019. május 16-án az általános iskolák 6-8. évfolyamai számára a Tolna Megyei Balassa János Kórház, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Tolna Megyei Területi Szervezetével együttműködésben. A rendezvény célja a korosztály továbbtanulási döntésének, pályaorientációjának segítése, az egészségügyi szakmacsoportok, sokszínű, érdekes munkájának megismertetése volt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek nem ismerik az ápolói és szakdolgozói hivatás sokszínűségét. Ezért a pályaválasztás előtt álló fiataloknak meg kell mutatni az egészségügyi szakmacsoportok változatosságát, a hivatásban rejlő sokrétű lehetőséget. Az interaktív, élményekkel teli délután során kiváló alkalmat teremtettek minderre a nyílt napot szervező Ápolási Igazgatóság munkatársai. A gyerekeket a kórház kultúrtermében Dr. Németh Csaba főigazgató és Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgatóhelyettes köszöntötte. Rövid programismertetés és a MESZK „Veled Másokért” című kampányfilmjének megtekintése után kilenc helyszínen számos, az ápolással és gyógyítással összefüggő bemutatón szerezhettek tapasztalatot a kórházi munkáról. Szakdolgozók kalauzolásával kaptak bepillantást a műtői ellátás, a felnőtt- és gyermekápolás, a labordiagnosztika, a sürgősségi ellátás, a röntgen- és ultrahang-diagnosztika, a gyógyszertári tevékenységek, mozgásterápia, valamint néhány szakambulancia (endoszkópia, EEG) és az asszisztensi munka tennivalóiba, érdekes feladatokat oldhatnak meg és kötetlenül kommunikálhatnak az ott dolgozó szakemberekkel.

A kórház vezetése és az Ápolási Igazgatóság ez úton is köszöni a nyílt napi programban közreműködő valamennyi kollégánk munkáját!