Gratulálunk a Semmelweis-napon kitüntetett munkatársainknak!

 

A Tolna Megyei Balassa János Kórház három dolgozója vehetett át megyei elismerést kiemelkedő szakdolgozói munkájáért az idei Semmelweis-napon.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Megyei Területi Szervezete 2019. június 28-án Szekszárdon tartotta megyei Semmelweis-napi ünnepségét, a PTE KPVK aulájában.

Az ünnepségen megjelenteket Munk Jánosné, a Tolna Megyei Területi Szervezet elnöke – köszöntötte, majd a MESZK országos elnökségének delegáltja Vörösmarty Attila tartott ünnepi beszédet.

Ezt követően az esemény közönsége megtekintette a MESZK „Veled másokért” című kampányfilmjét. A film forgatókönyvírója és egyik szereplője az idei Semmelweis-napi program meghívott előadója, Szy Katalin, ismert klinikai szakpszichológus volt, akinek „Lélekkel lelkesen” címmel tartott érdekfeszítő prezentációját nagy várakozás előzte meg.

A kamara hagyományainak megfelelően, a rendezvényen adták át a megyei szervezet Semmelweis-napi Elismerő Okleveleit Tolna megye legkiválóbb egészségügyi szakdolgozóinak. A díjátadó ünnepi műsorában közreműködött a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium TLG Acoustic zenekara.


A megye kitüntetett szakdolgozói

 

A Tolna Megyei Balassa János Kórház munkatársai közül ebben az évben Semmelweis Napi Elismerő Oklevelet vett át:

Kocsis Józsefné,

aki 1969-ben szerezte meg szülésznői oklevelét és 1978 óta dolgozik Balassa János Kórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztályán, kezdetben szülésznőként, később osztályvezető ápolóként. 1997-ben felsőfokú szülésznői végzettségről szerzett oklevelet. Folyamatosan képezte magát és a szülésznőképzésben is jelentős szerepet töltött be. Felügyelete mellett tanultak, szakmailag fejlődtek a szülésznő hallgatók. Nem csak a munkája során megismert betegeket segítette a nehéz pillanatokban, hanem a munkatársakat és a kollegákat is. 2007 májusában nyugdíjba vonult, de még annak az évnek decemberében visszatért a szülésznői hivatáshoz. Munkáját 50 éve színvonalasan végzi. Szolgálatkészsége példa értékű, munkája megbízható. Napi tevékenységében tükröződik az emberszeretet, a segíteni akarás. Szakmai felkészültsége, a kismamákkal, szülő nőkkel és hozzátartozóikkal szembeni empátiás készsége követendő példa.

 

Wiszberger Beáta,

aki 26 éve dolgozik a szekszárdi Balassa János Kórházban. 1993-ban felnőtt szakápolói, majd munka melletti képzésekben röntgenasszisztensi, képi-diagnosztikai, és CT/MR szakasszisztensi képzettséget szerzett. Szakmai tevékenysége folyamatosan magas szintű, így 2007-ben CT részlegvezető, majd az MR berendezés beüzemelése után, 2014 óta a CT/MR munkahelyek részlegvezetője lett. A radiológia tevékenységét összességében nagyon jól átlátja, munkája-tudása a kollégák között is elismert. Az állandóan változó szakmai kihívásokra válaszul kiváló, magas szintű tudását alkalmazza. A diagnosztika területén nagy tapasztalattal bír, számtalan kezdő kolléga tőle tanulhatta meg a szakmát. Kiemelkedő szervezőkészségű, megbízható, jó csapattag. Betegekkel szembeni viselkedése, empátiája, segítőkészsége a jövő generációja számára is példaértékű.

 

Zsolnai Jánosné,

aki 1978-ban szerzett általános ápoló és asszisztens végzettséget és ugyanabban az évben kezdett dolgozni a Balassa János Kórház II. sz. Belgyógyászati Osztályán. Később megszerezte a felnőtt szakápolói végzettséget is. Munkabírása, megbízhatósága alapján 2001-től gazdasági nővéri megbízást kapott, amit azóta is lelkesen végez. Munkahelyén mindig mosolygós, kedves, kommunikációja példaértékű, a betegekkel, hozzátartozókkal, kollégákkal egyaránt. Gazdasági nővéri tevékenysége mellett gyakran vállal hétvégén és ünnepnapokon pluszmunkát. Szívós, kitartó, megértő, együttérző, személyiségéből fakadóan etikus viselkedésű, csendes, bárki számíthat rá. Munkáját hivatásának tekinti. Mindannyiunk „Zsolija” 41 éve a II. Belgyógyászati Osztály dolgozója, ez az első munkahelye, ahonnan az idei évben nyugdíjba vonul.

 

Kitüntetett kollégáinknak szívből gratulálunk és további szakmai sikereket kíván a Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése és kollektívája!