ISMÉT LEHET LÁTOGATNI A KÓRHÁZBAN

Lakossági tájékoztató a látogatási, a betegellátásra belépési és csomagküldéssel kapcsolatos szabályok változásáról 2022. márciustól

 

Tisztelt Betegeink, Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tolna Megyei Balassa János Kórházban is feloldásra került a látogatási tilalom, az emberi erőforrások minisztere 5/2022. (III.03.) számú egyedi utasítása, valamint az országos tisztifőorvos 15144-1/2022/EÜIG (2022. 03.04.) és 15144-2/2022/EÜIG (2022.03.07.) határozatai alapján.

A betegek és a hozzátartozók további védelme érdekében a látogatási rend a kórház házirendjének, valamint a fenti rendelkezéseknek megfelelő szabályok szerint, a következő kiegészítésekkel érvényes.

A LÁTOGATÁS RENDJE:

  • a fekvőbeteg osztályokon általában: minden nap 15:00-18:00.

  Ettől eltérő a látogatási idő (a betegellátás speciális igényeire való tekintettel) a következő osztályokon:

  • Szülészet-nőgyógyászati osztály: 16:30-17:30.
  • Koraszülött részleg (Gyermekosztály 3.em.): 14:00-16:30.
  • NEM COVID-Intenzív osztály: 15:00-16:00.
  • Sebészeti osztály: 15:30-17:30.
  • Traumatológiai-ortopédiai osztály: 15:30-17:30.

 

Beléptetés a látogatásra: a látogatási idő végét megelőző 30 percig lehetséges. A látogatóknak az intézmény területét 18:00 óráig el kell hagyniuk!

 1. Kizárólag egészséges hozzátartozó látogathat! Lázas állapot, karantén, illetve koronavírus-betegség, vagy bármilyen egyéb fertőző betegség a látogatást kizáró ok.
 2. Egy beteghez naponta
  – legfeljebb két fő látogató mehet be, maximum 30-30 perces,
  vagy egy fő látogató, maximum 60 perces időtartamra.
 1. A látogatók belépése – a Szülészet kivételével –, valamennyi osztályra a Béri Balogh Ádám utcai főbejáraton át történik. A szülészet-nőgyógyászati osztály látogatói a Wesselényi utcai portán keresztül léphetnek be. (A Wesselényi utcai bejáratnál kizárólag a szülészet-nőgyógyászatra érkező látogatók léphetnek be.)
 2. Kiskorú személy kizárólag egyedi elbírálással, orvos igazgatói engedéllyel látogathat (lásd 9. pont).
 3. A látogatóknak, a belépést követően, a látogatás teljes időtartama alatt orrot-szájat eltakaró maszkot kell viselniük a kórház valamennyi zárt terében! Ehhez maszkviselési tájékoztató és ajánlás a Kórház honlapján itt elérhető. A betegeknek, saját kórtermükben nem kell maszkot viselniük, a kórtermen kívül, a kórház egyéb zárt tereiben azonban számukra is kötelező a maszkviselés.
 4. A meglátogatott beteg állapota, illetve az aktuális időjárási viszonyok figyelembe vételével, a beteglátogatás lehetőség szerint a kórtermen kívül – jó idő esetén a kórház parkjában – történjen, a szükséges távolságtartás betartásával! Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a beteg az osztályt a látogatás idejére elhagyja, köteles erről ő, vagy látogatója a személyzetet tájékoztatni!
  Amennyiben a beteg állapota csak kórtermi látogatást tesz lehetővé, figyelembe kell venni, hogy egy kórteremben egy időben csak egy betegnél tartózkodhat látogató!
 5. A látogatási tilalom feloldása NEM VONATKOZIK a FERTŐZŐ és a COVID-INTENZÍV osztályokra! Ezeken az osztályokon továbbra is a korábbi feltételekkel (kivételesen indokolt esetben, egyedi kérelemre, az orvos igazgató engedélyével, egyszeri alkalommal) van mód látogatásra.
 6. Rendkívüli látogatási engedély kérelmezése: az Orvos Igazgatóság 0674-501-601 telefonszámán, vagy az orvosigazgatosag@tmkorhaz.hu e-mail címén lehetséges.
  Az e-mailben kérjük feltüntetni a látogatni kívánt személy nevét, a kezelő osztályt, a látogató nevét, rokonsági fokát, lakcímét és a kért látogatás időpontját.
  Ha a kérést a hozzátartozó e-mailben nem tudja elküldeni, munkaidőben javasolt felvenni a kapcsolatot a 74/501-601 telefonszámon az Orvos Igazgatóság munkatársával.
  A munkaidőben beérkezett kérelmeket még a beérkezés napján elbíráljuk. Munkaidőn kívül a beteg ellátását végző osztály ügyeletes orvosánál kezdeményezhető a rendkívüli belépési engedély, aki telefonon felveszi a kapcsolatot az illetékes kórházi vezetővel.
  A rendkívüli orvos igazgatói engedélyről az igazgatóság értesíti a főportát és az Ybl-portát, ahonnan a látogató megérkezésekor, az ott szolgálatban lévő munkatárs értesíti az osztályt.
 1. Felhívjuk figyelmüket, hogy a látogatás betegellátási érdekből megszakítható! Amennyiben a látogató a kórház rendjének és a látogatás szabályainak betartásában nem működik együtt, illetőleg megszegi a fennálló járványügyi szabályokat, a látogatás azonnal felfüggeszthető.

 

A BELÉPTETÉS FOLYAMATA LÁTOGATÓKNAK:

 • Érintés nélküli testhőmérséklet-mérés.
 • Látogatói kérdőív kitöltése: a kérdőív  itt letölthető és kitöltve is hozható, vagy a belépéskor átvehető és a helyszínen kitölthető.
 • Látogatói kérdőív érvényesítése: a biztonsági szolgálat által érvényesített kérdőívet a meglátogatott beteg osztályán, a nővérpultnál le kell adni, az a meglátogatott beteg dokumentációjának részét képezi.
 • Védettségi igazolvány, PCR-vizsgálati eredmény nem kérhető
 • Érkezéskor és távozáskor továbbra is kötelező a KÉZFERTŐTLENÍTÉS!

 

A BELÉPTETÉS FOLYAMATA BETEGELLÁTÁSRA ÉRKEZŐKNEK (beteg és kísérő):

 • Érintés nélküli testhőmérséklet-mérés és kérdőíves kockázatbecslés változatlanul kötelező. (Kivétel koronavírus-fertőzéssel, vagy annak gyanúja miatt érkező betegek.)
 • A kockázatbecslés során COVID-gyanúval kiszűrt betegek ellátása sürgős esetben az SBO fertőző részlegén folytatódik. Sürgősségi ellátást nem igénylő esetben a COVID-gyanúval kiszűrt betegnek háziorvosával kell felvennie a kapcsolatot .
 • Védettségi igazolvány, PCR-vizsgálati eredmény nem kérhető
 • Érkezéskor és távozáskor továbbra is kötelező a KÉZFERTŐTLENÍTÉS!

 

BELÉPÉSI PONTOK betegellátásra érkezőknek:

 • A rendelőintézeti szakrendelésekre a Rendelőintézet főbejáratánál, vagy mozgássérülteknek a kórház Béri Balogh Ádám utcai főbejáratánál (A Rendelőintézet akadálymentes bejárata a kórház Béri Balogh Ádám utcai főbejárata felől, a kórházparkon keresztül, a Rendelőintézet déli oldalánál közelíthető meg.)
 • A kórház egyéb épületeiben elérhető vizsgálatokra és ambulanciákra
  • a Béri Balogh Ádám utcai főbejáratnál (akadálymentes, személygépkocsis behajtás is itt lehetséges),
  • az Ybl Miklós utcai bejáratánál (itt kizárólag gyalogosforgalom lehetséges, illetve az Országos Mentőszolgálat járművei közlekedhetnek).
 • Szülészeti, nőgyógyászati ellátásra a Wesselényi utcai portánál.

 

FEKVŐBETEG-ELLÁTÁSRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

 • A tervezhető fogászati ellátásra és az invazív beavatkozásokra nem szükséges a védettség ellenőrzése, illetve az előzetes PCR tesztelés.
 • A tervezett és sürgősségi betegfelvétel előtt COVID Ag gyorsteszt végzése kötelező. (Kivétel koronavírus-fertőzéssel, vagy annak gyanúja miatt érkező betegek.)
 • Amennyiben a beteg nem egyezik bele a tesztvizsgálatba és a felvétel indokolt, izoláló kórterembe kell fektetni 6 napra, amelynek lejárta után, tünetmentesség esetén az izoláció megszüntethető.

 

Egyéb, nem betegellátási célú belépést az Orvos Igazgatóságon kell kérelmezni, a fentebb (9. pontban) megadott kapcsolattartási lehetőségeken.

 

BETEGEKNEK SZÓLÓ CSOMAGOK KÉZBESÍTÉSE:

 • Csomagok kiszállítása csak a látogatási tilalommal továbbra is érintett osztályokra (Fertőző osztály, COVID-Intenzív részleg) történik.
 • Egyéb osztályokon a csomagokat a látogatási idő alatt, személyesen a hozzátartozó adja át a betegnek.
 • Ettől eltérően csak akutan osztályra felvett beteghez vihető fel csomag. Az akut felvételről az osztály értesíti a főportát.

 

APÁS SZÜLÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

 • Az úgynevezett „apás szülések” esetében, a szülő anya kísérője az apa, vagy az anya által választott más, az ellátásában aktívan részt nem vevő személy lehet. Ez a személy nem minősül látogatónak, rá a kísérőkre vonatkozó szabályok vonatkoznak, a szülés ideje alatt.
 • Császármetszés időtartama alatt, a műtő légterében kísérő nem lehet jelen.

 

SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEL VALÓ BEHAJTÁS:

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy gépjárművel behajtani kizárólag a beléptetési folyamatot követően lehetséges!
A kórház területe nem közterület, a gépjárművel behajtóktól kérjük a területen érvényes behajtási és forgalmi rend betartását!
A kórház területén gépkocsival való tartózkodás hétköznapokon 30 percet, hétvégén és ünnepnapokon 2 órát követően díjköteles!