Jó ügy mellé álltak a vadászok: az Országos Jótékonysági Vadászat ismét orvosi eszközökkel támogatta a szekszárdi kórház gyermekosztályát

A skiaszkóp fontos szemészeti vizsgálóeszköz, amit napi rendszerességgel használnak az orvosok a Balassa-kórház gyermekszemészeti szakrendelésén. Az eszköz elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermekek szemproblémáit pontosan állapítsák meg és már fiatal korban megfelelő szemüveggel korrigálhassák. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nkft. (OJV) legutóbbi karitatív eseményének támogatásával, a szekszárdi kórházban hamarosan egy új, korszerű skiaszkóp segíti a gyermekszemek fénytörési hibáinak megfelelő diagnosztikáját.

A szemészeti műszer mellett, összesen mintegy nyolcszázezer forint értékben, több más orvosi eszközzel is gazdagodott a kórház gyermekosztálya, a Tolna megyei vadászok jóvoltából. Az erről szóló adományozó okiratot március 24-én, baráti hangulatú eseményen vette át Dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója és Dr. Varga Imre, a gyermekosztály osztályvezetője Fejes Lászlótól, az OJV ügyvezetőjétől, valamint Kossa Pétertől, a jótékonysági vadászat Tolna megyei házigazdája, a Regölyi Kapos-Koppány vadásztársaság titkárától. Az átadáson jelen volt Horváth István országgyűlési képviselő és Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint a kórház néhány vadászat iránt érdeklődő dolgozója is.

Az adományozó okirat átadása a szekszárdi kórház parkjában. (Balról jobbra: Kossa Péter, Fejes László, Zsikó Zoltán, Horváth István, Dr. Németh Csaba, és Dr. Varga Imre)

Horváth képviselő úr megköszönte a vadásztársadalom OJV által koordinált társadalmi felelősségvállalását, amelynek jótékony hatását már harmadik alkalommal érezheti a szekszárdi kórház. Méltatta az intézmény közösségi szerepvállalását, azt, hogy szükség esetén intézményi szinten is vállal többletfeladatot: például ágyak rendelkezésre bocsátásával és egészségügyi közreműködéssel segíti az ukrán menekültek helyi ellátását. Zsikó alelnök úr a kórházhoz való családi kötődéseit is megemlítve kiemelte, hogy az intézményben mindig hálásan fogadják az anyagi segítséget is. Ezért – vadászként és a megyei önkormányzat alelnökeként is az ügy mellé állva – szervezési segítséget ajánlott fel annak érdekében, hogy a következő vadászati jótékonysági esemény az eddigieknél is sikeresebb legyen és még hatékonyabban segíthesse a megyei kórház gyermekgyógyászati eszközellátottságát.

A Balassa-kórház vezetése és a gyermekosztály munkatársai köszönik az OJV regölyi jótékonysági vadászatán részt vett, valamennyi adományozónak az osztály fejlesztéséhez nyújtott támogatást!