Három és félmillió forintos adományból, gasztroenterológiai és kardiológiai műszerekkel bővült a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Gyermekgyógyászati Osztályának eszközparkja

Ez elment vadászni…, ez meglőtte…, de haza nem vitte, inkább a résztvevők által felajánlott összegeket elajándékozta a kórházaknak, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

A Jótékonysági Vadászok több mint egy évtizede átírták a híres mondókát.

Kezdeményezésükhöz idén ezer vadász, illetve csaknem 300 civil és vállalkozó támogató csatlakozott. A végeredmény pedig több mint 51 millió forint, amit szétosztottak az ország 23 kórházának gyermekgyógyászati osztályai között. 

A 2023-as évben az Országos Jótékonysági Vadászat történelmi évet zárt.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismerteti a fontos adatokat. fotó: tmkórház

A kezdetektől, 2013-óta közel 222 millió forintot gyűjtöttünk az egészségügynek, ebből az összegből az intézmények több mint 400 darab orvosi eszközt vásároltak, ami hozzájárult csaknem 200 ezer gyermek gyógyulásához– sorolta az elért eredményeket köszöntőjében Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Kis Zoltán, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatója beszédében kiemelte, szülőként mélyen átérzi, mennyire fontos a gyors és pontos diagnózis, amikor egy gyermek beteg.

fotó: tmkórház

Azok az eszközök, amiket az idén a vadászok adományából be tudtunk szerezni, éppen ezeket, a minél gyorsabb és pontosabb diagnózist segítik elő. Köszönjük szépen- mondta a főigazgató.

Az elmúlt évek során, csaknem 10 millió forintot kapott Tolna Vármegye a vadászoktól, idén a szekszárdi kórház pontosan 3,558.985 forintot.

Dr. Varga Imre, osztályvezető főorvos bemutatja az új eszközöket. fotó: tmkórház

 

Ebből az összegből 1 darab kilégzésmérő monitort vásárolt a különböző súlyos ételallergiák kimutatására a gyermek gasztroenterológiai szakrendelésre, 1 darab 3 csatornás EKG holtert, valamint 1 darab 24 órás mérésre és diagnosztikára alkalmas vérnyomásmérő szettet, és 1 darab kritikus állapotban lévő, újszülött kisbabáknak való, szabad légút biztosító videolaryngoszkóp készüléket szerzett be az intézmény a gyermek kardiológiai részleg munkájának megsegítésére. Dr. Varga Imre, a kórház Gyermekgyógyászati Osztályának vezetője elmondta, ezzel az adománnyal az újszülött osztályuk egy a vármegyében pillanatnyilag egyedülálló, életmentő készülékhez jutott.

 

Az adományátadón Horváth István, Tolna Vármegye 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, mindig megtiszteltetés számára, hogy részt vehet ezen az eseményen.

fotó: tmkórház

Adni mindig jó érzés! Azért tartom nagyon fontosnak ezt a projektet, mert egy olyan fajta társadalmi felelősségvállalását mutatja meg a vadásztársadalomnak, ami jócskán túlmutat a vadászokon. Ez egy példamutató kezdeményezés, amely úgy gondolom már régen kinőtte magát. Jó lenne nem csak évente egy alkalommal véghezvinni- osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel Horváth István.

fotó: tmkórház

Zsikó Zoltán, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke is egyetértett a képviselő szavaival.

Ennek a programnak az a mottója, hogy egy beteg gyermek is sok. A vadásztársadalomról sokféle képen vélekednek az emberek, de abban egészen biztosan egyet érthetünk, hogy ez az összefogás, amit mi képviselünk, ez abszolút egyedülálló és követendő- zárta mondandóját az alelnök, az Országos Jótékonysági Vadászat Tolna Vármegyei Nagykövete.