A PTE címzetes egyetemi tanára kitüntető címet vehette át Dr. Nőt László, a Traumatológiai-Ortopédiai Összevont Osztály osztályvezető főorvosa

 

A Pécsi Tudományegyetem 2021. november 4-én megtartott díszdoktoravató ünnepségén a PTE Szenátusa címzetes egyetemi tanár kitüntető címet adományozott Dr. Nőt Lászlónak, a Tolna Megyei Balassa János Kórház osztályvezető főorvosának, országos szinten nagyra értékelt szakmai-tudományos munkássága, illetve oktatói tevékenysége elismeréseként.

Dr. Nőt László korábban 19 évig volt a PTE Általános Orvostudományi Karának oktatója. Jelenleg a szekszárdi Balassa-kórház – amely a PTE ÁOK oktató kórháza – Traumatológiai-Ortopédiai Összevont Osztályának osztályvezető főorvosa, de a gyógyító munka mellett, továbbra is részt vállal a fiatal szakemberek képzésében: a PTE Egészségtudományi Kar (ETK) angol nyelvű képzésén, óraadóként oktat traumatológiát és ortopédiát, diplomás ápoló és gyógytornász hallgatóknak.

A kórház vezetése és kollektívája köszöni Nőt főorvos úrnak elkötelezett gyógyító munkáját, valamint kórházunk számára is értékes, tudományos és oktatói tevékenységét! A cím átvételéhez tisztelettel gratulálunk és további sikeres pályafutást kívánunk!