A látogatási rend és az apás szülés szabályai kórházunkban

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Betegeink, Látogatóink!

A kedvező járványügyi helyzetre való tekintettel, intézményünkben visszaállítottuk a szokásos látogatási rendet.

Az osztályokon fekvő betegeket az ebben a tájékoztatóban és a kórház itt letölthető HÁZIRENDJÉBEN leírt szabályok együttes betartásával, az alább közzétett időpontokban lehet látogatni. (Amennyiben a Házirendben az itt leírtaktól eltérő információ szerepel, jelen tájékoztató szabályai tekintendők érvényesnek.)

Az igazolt koronavírus-fertőzéssel, vagy annak gyanúja miatt ápolt betegek látogatása kizárólag az orvos igazgató engedélyével történhet, a 6.pontban (rendkívüli látogatás) leírtak szerint.

Látogatási idő a fekvőbeteg osztályokon általában:
 – minden hétköznap 15:00-18:00 között;
 – szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: 10:00-től 12:00-ig és 15:30-tól 19:00-ig

Ettől eltérő a látogatási idő (a betegellátás speciális igényeire való tekintettel) a következő osztályokon:

Szülészet-nőgyógyászati osztály: Hétköznap és
hétvégén, ünnepnapokon is
16:30 – 17:30.
Koraszülött részleg (Gyermekosztály 3.em.): Édesapáknak: megfelelő védőfelszerelésben, munkatársaink által meghatározott sorrendben, kórtermi látogatási lehetőség.

További látogatóknak: üvegablakon keresztüli láthatás, a baba állapotától függően.

15:30 – 16:30.
Intenzív terápiás osztály Hétköznap, és
hétvégén, ünnepnapokon is
15:00 – 16:00.
Sebészeti osztály: 15:30 – 17:30.
Traumatológiai-ortopédiai osztály: 15:30 – 17:30.

A látogatási rend részletesen itt érhető el.

Belépés a látogatásra: legkésőbb a látogatási idő végét megelőző 30 perccel lehetséges. A látogatóknak az intézmény területét 18:00 óráig el kell hagyniuk!

BELÉPÉSI PONTOK LÁTOGATÓKNAK:
a Béri Balogh Ádám utcai főbejáratnál (akadálymentes, személygépkocsis behajtás is itt lehetséges),
– a Műtőblokk (MDB épület) Ybl Miklós utcai bejáratánál (itt kizárólag gyalogosforgalom lehetséges, illetve az Országos Mentőszolgálat járművei közlekedhetnek)
– a Szülészet-nőgyógyászati osztályra a Wesselényi utcai portánál. (Ezen a kapun kizárólag a szülészet-nőgyógyászatra érkező látogatók léphetnek be!)

 

A LÁTOGATÓKTÓL AZ ALÁBBI SZABÁLYOK BETARTÁSÁT KÉRJÜK:

 1. Kizárólag magát egészségesnek érző hozzátartozó látogathat! Lázas állapot, karantén, illetve koronavírus-betegség, vagy bármilyen egyéb fertőző betegség a látogatást kizáró ok.
  A látogatók számára érkezéskor és távozáskor is kötelező a KÉZFERTŐTLENÍTÉS!
 1. Kiskorú személy kizárólag egyedi elbírálással, orvos igazgatói engedéllyel látogathat (lásd. 5. pont szerint). 
 2. A látogatóknak, a Kórház zárt tereiben, a látogatás teljes időtartama alatt orrot-szájat eltakaró maszkot kell viselniük! Ehhez maszkviselési tájékoztató és ajánlás ITT letölthető.
 3. A meglátogatott beteg állapota, illetve az aktuális időjárási viszonyok figyelembe vételével, a beteglátogatás lehetőség szerint a kórtermen kívül – jó idő esetén a kórház parkjában – történjen.
  Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a beteg az osztályt a látogatás idejére elhagyja, köteles erről ő, vagy látogatója a személyzetet tájékoztatni! 
 4. Rendkívüli látogatási engedély kérelmezése: az Orvos Igazgatóság 0674-501-601 telefonszámán, vagy az orvosigazgatosag@tmkorhaz.hu e-mail címén lehetséges.
  Az e-mailben kérjük feltüntetni a látogatni kívánt személy nevét, a kezelő osztályt, a látogató nevét, rokonsági fokát, lakcímét és a kért látogatás időpontját.
  Ha a kérést a hozzátartozó e-mailben nem tudja elküldeni, munkaidőben javasolt felvenni a kapcsolatot a 74/501-601 telefonszámon az Orvos Igazgatóság munkatársával. A munkaidőben beérkezett kérelmeket még a beérkezés napján elbíráljuk.
  Munkaidőn kívül
  a beteg ellátását végző osztály ügyeletes orvosánál kezdeményezhető a rendkívüli belépési engedély, aki telefonon felveszi a kapcsolatot az illetékes kórházi vezetővel.
  A rendkívüli orvos igazgatói engedélyről az igazgatóság értesíti az osztályt és a főportát.
 1. Felhívjuk figyelmüket, hogy a látogatás betegellátási érdekből megszakítható! Amennyiben a látogató a kórház rendjének és a látogatás szabályainak betartásában nem működik együtt, illetőleg megszegi a fennálló járványügyi szabályokat, a látogatás azonnal felfüggeszthető. (Ld: Házirend vonatkozó előírásai!)
 2. A kórházba való belépés során, az intézmény vagyonőrei a belépési jogosultságot felülvizsgálhatják. Ilyen esetben kérjük megértő együttműködésüket!
 3. SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEL VALÓ BEHAJTÁS:
  Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a kórház területe nem közterület! A gépjárművel behajtóktól kérjük az itt érvényes behajtási és forgalmi rend betartását! A hatályos behajtási rend ITT letölthető. 
  A kórház területén gépkocsival való tartózkodás hétköznapokon 30 percet, hétvégén és ünnepnapokon 2 órát követően díjköteles!

 

BETEGEKNEK SZÓLÓ CSOMAGOK KÉZBESÍTÉSE:

Az akutan osztályra felvett beteghez felvihető csomag. Az akut felvételről az osztály értesíti a főportát.

 

APÁS SZÜLÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

Az úgynevezett „apás szülések” esetében, a szülő anya kísérője az apa, vagy az anya által választott és írásos nyilatkozatban megjelölt más, az ellátásában aktívan részt nem vevő személy lehet. Ez a személy nem látogatónak, hanem kísérőnek minősül, rá az ITT letölthető szabályok vonatkoznak, a szülés ideje alatt.

Császármetszés időtartama alatt, a műtő légterében kísérő nem lehet jelen.

 

Kérjük, figyeljenek saját és környezetük egészségének megőrzésére!
Együttműködésükben bízva köszönjük megértésüket!

A Balassa-kórház Béri Balogh Ádám utcai főbejárata
A Balassa-kórház Béri Balogh Ádám utcai főbejárata