Változások a szekszárdi kórházban, a járványkórház működése és a szokásos betegellátás párhuzamos biztosítása érdekében

Lakossági tájékoztató

 

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a súlyosbodó járványügyi helyzetre és az emelkedő COVID-19 esetszámokra való tekintettel, járványkórházként funkcionáló intézményünk működésében 2020. szeptember 21-től az alábbi változások lépnek életbe:

  • A kórház „D” (belgyógyászati tömb) épületében található FERTŐZŐ OSZTÁLY ismét kizárólag a koronavírussal fertőzött betegek ellátását végzi, így a teljes „D” épület valamennyi emelete ezen betegek ellátására, elhelyezésére szolgál.
  • A „C” épületben ÁTMENETILEG SZÜNETEL a Mozgásszervi és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály működése,
  • helyére szeptember 21-től a III. Belgyógyászati Osztály (a Diabetológia és a Hematológia) költözik és folyamatosan biztosítja a betegellátást.

 

A hétvégén életbe lépett új, országos eljárásrend szerint, a Tolna Megyei Balassa János Kórház – kijelölt kórházként – látja el a továbbiakban Tolna, Somogy, Baranya és Fejér megyék COVID-pozitiv, kórházi ellátást igénylő eseteit. Az emelkedő betegszám és a folyamatosan romló járványügyi helyzet miatt munkatársaink újra fokozott terhelésnek vannak kitéve.

Ezért kérjük mind járóbetegeink, mind fekvőbetegeink és hozzátartozóik türelmét és további, segítő együttműködését!

Kérjük, a kórház működésében bekövetkező további, estleges változásokról kísérjék figyelemmel www.tmkorhaz.hu honlapunkon megjelenő tájékoztatóinkat!

 

Dr. Németh Csaba
főigazgató