Tájékoztatás az újraindult járóbeteg-ellátás igénybevételének szabályairól, a BETEGIRÁNYÍTÁS ÚJ MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL!

A Tolna Megyei Balassa János Kórház lakossági tájékoztatója

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket,

hogy a járóbeteg-szakellátás újraindítása során szükséges a szigorú betegfogadási rend fenntartása, elsősorban a felesleges várakozás megelőzése, a váróhelyiségben a tömeg elkerülése végett!

Ennek érdekében a betegellátásban minden esetben KÖTELEZŐ az orvossal történő, ELŐZETES TELEFONOS KONZULTÁCIÓ, az itt letölthető táblázatban szereplő rendelési időkben és telefonszámokon! (A listán nem szereplő, további szakrendelések szervezése folyamatban van, újranyitásukkal párhuzamosan a telefonszámokat is frissítjük.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy
A JÁRVÁNYT MEGELŐZŐEN KIADOTT IDŐPONTOK ÉRVÉNYÜKET VESZTETTÉK!
Az újraindított szakrendelésekre kizárólag ÚJ telefonos konzultációt követően, pontos időpontra rendelhető beteg.

Abban az esetben, ha a telefonos konzultáció során az orvos úgy ítéli meg, hogy a személyes megjelenés/vizsgálat is szükséges és indokolt, akkor időpontot (előjegyzést) ad.

Az ellátásokon kizárólag az ilyen módon egyeztetett, a szakorvos által előjegyzett időpontban kell és lehet megjelenni! Fontos, hogy az előjegyzett időpontot mindenki pontosan tartsa be, mert egy esetlegesen elmulasztott időpont csak egy későbbi napon pótolható!

 

FIGYELEM! A rendelőintézeti laboratóriumi vizsgálatra is időpont-egyeztetés szükséges. Időpontot a Betegirányítás telefonszámain ( 0674/501-642, 0674/501-649, 0674/501-688) vagy a Rendelőintézet betegirányító ablakánál lehet kérni.

 

Beteg az előjegyzési idejét legfeljebb 10 perccel megelőzően léphet az épületbe!

 

Járóbeteg-szakellátásra konkrét időpontra érkező betegnél előzetes, automatikus PCR szűrésére NINCS szükség (az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok által fertőzésátadás szempontjából magas rizikójúnak tartott beavatkozások előtt sem).

 

Kérjük, hogy a rendelésekre minden előjegyzett beteg hozza magával és viselje a SAJÁT, orrot-szájat takaró maszkját!

 

Járóbeteg-szakellátásra érkezők az eddigi belépési pontokon (Műtőblokknál lévő sátor, Rendelőintézet, Bőrgondozó, Foglalkozás-egészségügyi szakrendelés, Szülészet-Nőgyógyászat) kérdőíves szűrésen esnek át, az alábbiak szerint:

  • Az ellátás megkezdése előtt kérdőív (COVID-csekklista) kitöltése.
  • Amennyiben a csekklista NEGATÍV: az érintett személy a járóbeteg-ellátást igénybe veheti az előjegyzett időpontban.
  • Amennyiben a csekklista POZITÍV: az érintett személy átirányításra kerül a Fertőző ambulanciára, a Műtőblokk bejáratánál lévő sátron keresztül.
  • A COVID-gyanúsnak minősített személy orvosi vizsgálata a Fertőző ambulancián történik.
  • Amennyiben a Fertőző ambulancián történő vizsgálat során az érintett személyről kiderül, hogy COVID-gyanú NEM igazolódott be, a Fertőző ambulancia visszairányítja őt a járóbeteg-szakellátásra, ahol az eredeti előjegyzési időpontja volt.

 

Amennyiben egyeztetett időponttal rendelkezik, de lázas, felső légúti tünetei vannak, kérjük, NE JELENJEN MEG A SZAKVIZSGÁLATON, hanem háziorvosával vegye fel a kapcsolatot! 
Egyúttal szakrendelési időpontját mondja le és gyógyulását követően kérjen új időpontot!

 

Kérjük, hogy a szakrendeléseket és egészségügyi ellátásokat a fenti szabályok, valamint a higiéniai előírások szigorú betartásával szíveskedjenek igénybe venni!

 

Köszönjük együttműködésüket!