Ősztől két szekszárdi háziorvosi rendelő költözik az SZTK-ba

Ingatlanhasználati megállapodást kötött 2018. július 5-én a Tolna Megyei Balassa János Kórház és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kórház térítésmentesen – pontosabban mindössze a rezsiköltség megtérítéséért cserébe – egy két helyiségből álló rendelőt ad az önkormányzat használatába addig, amíg a megyeszékhely II. és IV. számú háziorvosi rendelőit a város TOP pályázati támogatásból felújíttatja.

Fotó: kadarka.net

A megállapodás aláírására a Rendelőintézetben megtartott sajtótájékoztató keretében került sor. Ez alkalomból Dr. Haag Éva alpolgármester elmondta, hogy a Kölcsey lakótelepen található két körzeti rendelő korszerűsítése két-három hónap múlva, ősszel kezdődhet el és várhatóan négy öt hónapig tart. Ez idő alatt továbbra is biztosítani kell az ellátás zavartalanságát, amihez a város a kórháztól kapott segítséget, így dr. Kárpáti Eszter és Baranyainé dr. Bóvári Klára háziorvosok a Rendelőintézetben dolgoznak majd. Az alpolgármester kiemelte, hogy az utóbbi években a kórház és a város kölcsönösen segíti egymást.

Dr. Németh Csaba ezt megerősítette, hangsúlyozva, hogy mivel a megyei kórház Szekszárdon működik, az intézmény a város életének része szeretne lenni. Azt is elmondta, hogy a Rendelőintézet háziorvosoknak felajánlott, földszint 10-es szám alatti helyiségeiben korábban a tüdőgondozó volt, ám az racionalizálási okból a Belgyógyászat épületébe költözött. Ennek köszönhetően tudták felajánlani az átmeneti időre a megüresedett helyiségeket, ahol a felújítás majdani megkezdése után a korábban megszokott időben kereshetik fel háziorvosukat a betegek.

Végezetül dr. Haag Éva és dr. Németh Csaba kézjegyével látta el az ingatlanhasználatra vonatkozó dokumentumot.

Forrás: teol.hu, kadarkanet.hu