Nyugdíjba vonult kollégáinak munkáját köszönte meg a Magyar Ápolók Napja alkalmából a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház

A Magyar Ápolási Egyesület (MÁE) 2011-ben határozta el, hogy a magyar ápolók nemzeti identitásának, valamint erkölcsi erősítésének céljából, február 19-ét -Kossuth Zsuzsanna, az első magyar főápolónő születésnapját-, hagyományteremtő céllal a Magyar Ápolás ünnepévé emeli.

Kárpáti Veronika MÁE elnök köszönti a megjelenteket fotó: TVBJK

Szakdolgozóink áldozatos munkájáról a Balassa kórház vezetősége is megemlékezett e neves napon. A program az Ápolók ligetébe ültetett emlékfa koszorúzásával kezdődött, ahol Kárpáti Veronika, a Magyar Ápolási Egyesület Tolna Vármegyei Szervezetének elnöke üdvözölte a résztvevőket.

Magyar Ápolók Napja 2024. fotó: TVBJK

Az ápolók fájától a szakdolgozók átsétáltak a kórház előadótermébe, ahol Pappné Kozma Krisztina méltatta az intézmény ápolóinak áldozatos munkáját, majd a szakdolgozók gratuláltak ápolási igazgatójuknak ahhoz, hogy február 16-án, pénteken Pappné Kozma Krisztina, munkája elismeréseként miniszteri kitüntetésben részesült a budapesti Stefániai Palotában.  

Pappné Kozma Krisztina, ápolási igazgató beszéde fotó: TVBJK

A folytatásban Kossuth Zsuzsa teljes életpályájának bemutatására vállalkozott két ifjú ápolónő, Fazekas Petra és Hajdú Alíz.

Az ifjú ápolók, Fazekas Petra és Hajdú Alíz fotó: TVBJK

Az első magyar főápolónő életrajzának megismerését követően, megkezdődött az intézménytől az év végén nyugállományba vonult kollégák búcsúztatása.

Magyar Ápolók Napja 2024. fotó: TVBJK

Kis Zoltán, főigazgató és Pappné Kozma Krisztina közösen köszönték meg volt szakdolgozóiknak a sok évtizedes munkájukat.

Magyar Ápolók Napja 2024. fotó: TVBJK

A Magyar Ápolók Napja ünnepség egy vidám, zenés produkcióval zárult, a szekszárdi Hangszerelem Zenestúdió növendékei tartottak színvonalas koncertet a dolgozóknak.

Hangszerelem Zenestúdió fotó: TVBJK
Hangszerelem Zenestúdió fotó: TVBJK