Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Közzétesszük az Országos Kórházi Főigazgatóság COVID önkéntes regisztrációról megosztott felhívását:

 

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, akik tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

– Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfinanszírozott járó-, vagy fekvőbeteg-ellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.

− Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép-, vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt.

− Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztan-hallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!

− Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket, akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben, vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

A járvány leküzdésében való közreműködés önkéntes jogviszony keretében, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseivel összhangban, ellenszolgáltatás nélkül történik majd.

Sikeres regisztrációt követően, az orvostanhallgatóknak lehetőségük van választani, az alábbi preferált területek közül:

  • a fertőzésgyanús és fertőzött betegek megfigyelése;
  • a középsúlyos fertőzött betegek ellátásában való részvétel;
  • a súlyos állapotban lévő fertőzött betegek intenzív ellátásában való részvétel;
  • az időskorú betegek otthoni, vagy intézeti ellátásában való részvétel;
  • a fogyatékos embertársaink otthoni, vagy intézeti ellátásában való részvétel;
  • a karanténok valamelyik formájában lévő betegek ellátásában való részvétel;

Lehetséges továbbá a preferált régió kiválasztása is.

Amennyiben már rendelkezik a jelentkező egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges Alapnyilvántartási számát a https://kereso.enkk.hu oldalon tudja szükség esetén megnézni.

A felhívás az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) facebook oldalán ITT olvasható.