FELHÍVÁS a KÖRÜLTEKINTŐ PARKOLÁSRA, a kórház területén!

Közérdekű közlemény

 

Tisztelt Járóbetegek, Látogatók, Hozzátartozók!

A szélsőségesen változékony időjárás az elmúlt hetekben több alkalommal okozott károkat a kórházpark növényzetében: a nagy mennyiségben lehullott csapadéktól meglazult talaj miatt több fakidőlés is történt.

Ezért felhívjuk figyelmüket a körültekintő, biztonságos parkolásra a kórház területén!

Kérjük a területre gépkocsival behajtókat, hogy vegyék figyelembe a kórházpark domborzati viszonyait, lehetőleg kerüljék a meredek útszegélyeken álló fák alatti területeket és járműveikkel inkább az „F” épület előtti parkrészen található, 80 férőhelyes, központi parkolót vegyék igénybe! (A területen való tájékozódáshoz a kórház térképe ITT tölthető le.)

Kertészeti csoportunk folyamatosan figyelemmel kíséri és szakszerű gondozással biztosítja a park növényállományának egészséges és biztonságos növekedését. Az időjárás okozta rendkívüli eseményeket (pl. szél- és csapadékterhelés, felázott talaj) azonban nem tudjuk elkerülni.

Az elmúlt hetek csapadékos, erősen szeles időjárása a kórházpark növényzetét is próbára teszi. Kidőlt fa a kórházparkban.
Az elmúlt hetek csapadékos, erősen szeles időjárása a kórházpark növényzetét is próbára teszi. Kidőlt fa a kórházparkban. (Fotó: tmkorhaz)

Amennyiben valaki mozgásában korlátozott, beteg hozzátartozóját szállítja és az adott kórházi épület mellett nem talál biztonságosnak ítélt parkolóhelyet, kérjük, hogy hozzátartozója célba juttatását követően, a szükséges várakozás idejére a „80-as parkoló” területén keressen helyet gépkocsijának!

Amint azt a kórház IG1613 számú, a gépjárművek behajtási rendjéről szóló szabályzatának 5., Közlekedési rend című fejezete is tartalmazza: „A parkolót az igénybevevő a saját felelősségére használja, az esetlegesen bekövetkező károkért (például a gépjárműre eső, letört faág által okozott kárért) a kórház felelősséget nem vállal.” Az erre vonatkozó megállapodást a behajtási szerződés, illetve a területre érvényes parkolójegy megváltása szintén tartalmazza.

Az IG1613 számú Gépjárművek behajtási rendje című igazgatói utasítás a kórház honlapján ITT érhető el.

A körültekintő parkolással megelőzhető káresemények elkerülésében számítunk a kórházba behajtó gépjármű-tulajdonosok együttműködésére!

A nagy mennyiségben lehullott csapadéktól meglazult talaj miatt, 2023. január végén kidőlt a kórházpark egyik nagy fája. Szerencsére ez alkalommal semmiben nem esett kár.
A nagy mennyiségben lehullott csapadéktól meglazult talaj miatt, 2023. január végén kidőlt a kórházpark egyik nagy fája. Szerencsére ez alkalommal semmiben nem esett kár. (Fotó tmkorhaz)