A Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciójának LX. Vándorgyűlése és XX. Szekszárdi Kardiológiai Nap

 

„Konzílium” – szakmák közötti párbeszéd

Tisztelt Dunántúli Kollégák!

A Tolna Megyei Balassa János Kórház Tudományos Tanácsa, valamint a CORA Egészségvédő Alapítvány örömmel tudatja, hogy a Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciója jubileumi, LX. Vándorgyűlésének 2019. március 28-30. között Szekszárd ad otthont. A konferencia egyben a két évtizedes hagyománnyal büszkélkedő XX. Szekszárdi Kardiológiai Nap rendezvényét is magába foglalja.

A rendezvény időpontja: 2019. március 28-30.

Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Szekszárd (Szent István tér 10.)

Előzetes jelentkezési határidő: 2019. február 28.

A konzílium hivatásunk, mindennapi munkánk meghatározó tevékenysége, hiszen senki sem lehet akárcsak a belgyógyászaton belül is egyformán járatos minden szakterületen. Emiatt a konzíliumoknak kiemelt szerepe van, amely klasszikus értelemben azt jelentené, hogy két vagy több szakma képviselője, egy időben “körbeállja” a betegágyat és megosztják egymással tudásukat, szempontjaikat és véleményeiket. A konzíliumból tanul az az orvos is, aki kéri, de tanul az is, aki adja, hiszen megtudja, milyen kérdései, szempontjai vannak a másik szakorvosnak. Ennek a gondolatnak a jegyében alakította ki a helyi szervezőbizottság a rendezvény tematikáját, olyan szekciókat szervezve, melyek egytől egyig a szakmák közötti párbeszéden alapulnak.

A résztvevők state-of-the-art referátumokat, valamint felkért előadásokat hallhatnak, de ezek mellett – a hagyományoknak megfelelően – szeretnénk biztatni a belgyógyászati osztályokon dolgozó fiatal kollégákat előadások bejelentésére, hiszen „mindenkinek van legalább egy esete” és a fiatal orvosok fóruma a Vándorgyűlések történetében mindig kiemelt hangsúlyt kapott. Hadd legyen a szekszárdi rendezvény a Dunántúl belgyógyászainak rangos, magas színvonalú szakmai és baráti találkozója!

Letölthető meghívó és RÉSZLETES PROGRAM >>

Felhívás előadások bejelentésére >>

Jelentkezési lap >>

A szervezők bíznak benne, hogy a résztvevőknek a szakmai program mellett sikerül Szekszárddal, ezzel a páratlan borvidékkel is megismerkedniük és igazán emlékezetes három napot tölthetünk együtt 2019 tavaszán!

Tisztelettel várjuk a Dunántúl belgyógyászait!
2019. január

A helyi szervezőbizottság nevében:
dr. Benczúr Béla osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens, a CORA Alapítvány kuratóriumi elnöke

A szervezőbizottság további tagjai:
dr. Józan-Jilling Mihály, dr. Sudár Zsolt, dr. Sziládi Erzsébet, dr. Amma Zoltán, dr. Almási István,
dr. Székelyi Katalin, Munkné Ébert Erzsébet