Tájékoztatás járóbeteg-szakellátások újraindulásáról

Lakossági közlemény

 

Értesítjük Tisztelt Betegeinket, hogy 2020. május 5-től fokozatosan újraindulnak kórházunkban a járóbeteg-szakellátások. Ezzel egyidejűleg a korábban kiadott előjegyzések érvényüket vesztik!

Az újraindított szakrendelésekre a táblázatban szereplő rendelési időben és telefonon kell új előjegyzést kérni!

 

A listán nem szereplő, további szakrendelések szervezése folyamatban van.

 

Az újraindított előjegyzések egyik feltétele, hogy a beutaló köteles szakrendelésekre a betegeknek érvényes beutalóval kell rendelkezniük.

A rendelési napon és időszakban lehetőség van a szakorvossal telefonon konzultálni. Abban az esetben, ha a telefonos konzultáció során az orvos úgy ítéli meg, hogy a személyes megjelenés/vizsgálat is szükséges és indokolt, akkor időpontot (előjegyzést) fog adni.

Az ellátásokon kizárólag a fentiek szerinti, előzetes telefonos egyeztetés alapján pontosan meghatározott, a szakorvos által előjegyzett időpontban kell és lehet megjelenni!

Fontos, hogy az előjegyzett időpontot mindenki pontosan tartsa be, mert egy esetlegesen elmulasztott időpont csak egy későbbi napon pótolható!

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a higiénés szabályokra mindenki fokozottan ügyeljen!

Kérjük, hogy a rendelésekre minden előjegyzett beteg hozza magával és viselje a SAJÁT maszkját!

 

Fontos információ, hogy egyes beavatkozások előtt szükséges a COVID-19 teszt előzetes elvégzése. Ezen beavatkozások köréről a beteg a telefonos egyeztetés alkalmával kap tájékoztatást.
Frissítés: a május 5-én kiadott tájékoztatóhoz képest, az EMMI miniszterének időközben megjelent utasítása szerint változott az előzetes COVID -19 tesztelésre vonatkozó eljárásrend. A jelenlegi információ szerint NEM a háziorvosi rendszeren keresztül kell majd ezt elvégezni. A mintavétel szervezése folyamatban van.

 

Kérjük, hogy a kapott előjegyzési időpont előtt legfeljebb 15 perccel korábban érkezzen! Nagyobb várakozó tömeg kialakulásának megelőzése érdekében, ennél korábbi időpontban nem léphet be a Rendelőintézetbe.

 

Fontos változás: előzetes időpont-egyeztetés szükséges a Laboratóriumi vizsgálat, mint szakrendelés igénybevételéhez is! Időpontok a Betegirányítás telefonszámain kérhetők.

 

Amennyiben egyeztetett időponttal rendelkezik, de lázas, felső légúti tünetei vannak,
ne jelenjen meg a szakvizsgálaton, hanem háziorvosával vegye fel a kapcsolatot!
Egyúttal szakrendelési időpontját is mondja le és gyógyulását követően kérjen új időpontot!

 

 

 

Szekszárd, 2020. május 5.

 

Dr. Németh Csaba
főigazgató