Szülészeti-nőgyógyászati osztály

2020-01-10

feladat, tevékenység
Minden szülészeti és nőgyógyászati eset felvétele és ellátása, területi elv alapján történik. Beutalhat osztályunkra a szakrendelő, a háziorvos, illetve beutaló nélkül is fogadunk betegeket (pl. szülő nő). Területen kívüli beteget az osztályunkra szóló beutaló és befogadási nyilatkozat mellett látunk el.
Az osztályvezető főorvos tervezi, szervezi és irányítja az osztály működését, munkaköri leírásában meghatározott feladatokkal, felelősségekkel. Az osztályvezető főnővér a szakdolgozók munkáját tervezi, szervezi és irányítja a részére kiadott munkaköri leírás szerint. Az osztályon foglalkoztatott minden dolgozó névre szóló munkaköri leírás szerint végzi feladatait.
Az ambulanciára érkező betegeket munkanapokon ( 6:00- 18:00-ig),illetve szombaton (8:00-12:00-ig) az ambuláns nővér fogadja, ügyeleti időben a gyermekágyas szülésznő, aki értesíti az ambuláns vagy ügyeletes orvost. A beteg felvétele a vonatkozó protokoll előírásai szerint történik. Az ambulancián kapott dokumentációval az osztályunk felvételi irodájába irányítják a beteget, ahol adatait gépre rögzítik, és tájékoztatást kap a beleegyező nyilatkozatok kitöltéséhez, és döntésének megfelelően látják el beteg azonosító karszalaggal. A beteget a felvételi dokumentumokkal az ellátó részleg kezelőjébe irányítja az adminisztrátor. A kezelőben a beosztott szülésznő ellenőrzi a dokumentációt, tájékoztatja az osztály rendjéről, ellátási tervet nyit, ágyra helyezi a beteget, és értesíti kezelő orvosát.
A tervezetten felvett beteg kivizsgálva érkezik, másnap már műtétre kerül. Az egynapos ellátás keretében felvett beteg szintén kivizsgálva érkezik, és még aznap távozik, az előírt dokumentációját megkapva.
Munkaidőn belül érkező sürgős esetet az ambuláns szakorvos vizsgálja meg és veszi fel szükség esetén a beteget. Munkaidőn túl ugyanezt az ügyeletes szakorvos végzi el. Ha egyszerre több sürgős eset érkezik a szakorvos a beteg állapotától függően dönt az ellátási sorrendről.

elérhetőségek
Osztály helye: SZ-épület (térkép)          Rendelési / látogatási idők

Telefon: (0674) 501-675