Újszülött részleg

2024.

Részlegvezető főorvos:

Dr Kuhajda Valéria csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus, osztályvezető-helyettes főorvos

Részlegvezető ápoló:

Plesz Éva

 

Az egység feladata, tevékenysége

Részlegünkön az érett, egészséges újszülöttek ellátása történik, családközpontú szemlélet keretében, amelynek része az úgynevezett „aranyóra”, illetve a bőr-bőr kontaktus biztosítása az édesapák számára is. A rooming-in rendszerű ellátás lehetővé teszi az anya és gyermeke állandó kapcsolatát. Az anya-baba együtt maradását biztosítva nyújtunk szakápolói segítséget a szoptatásban, az alapgondozási műveletek elvégzésében és a minél hosszabb ideig történő, sikeres anyatejes táplálás megalapozásában. Az alapgondozási feladatok elsajátítását, a családközpontú elveknek megfelelően, az apáknak is biztosítjuk.

Szakembereink a személyes támogatáson túl, a kórház Egészségfejlesztési Irodájának honlapján, a Család születik menüpont alatt is számos hasznos információval állnak a szülők és az újszülöttek gondozásában besegítő családtagok rendelkezésére.

Az újszülöttek ellátását gyermekgyógyász szakorvosok, védőnők és részlegünk szakképzett gyermekápolói biztosítják.

Ellátási terület:

Tolna vármegye

A részleg helye, elérhetősége

A részleg a kórház szülészeti („SZ”) épülettömbjének 1. emeletén található. Bejárat a Wesselényi utcai porta felől, az udvarból. Tovább a térképre >>>

Az újszülöttekről felvilágosítást a kórház kizárólag közvetlen hozzátartozónak adhat. Kérjük, hogy új családtagjukról a szülőknél érdeklődjenek.

Látogatási idő:

A kismamákkal és az újszülöttekkel történő személyes kapcsolattartásra a Szülészeti Osztály látogatási rendje szerint, a hét minden napján 16:30-17:30 között nyílik lehetőség.