SAJTÓKÖZLEMÉNY-A járóbeteg-ellátás színvonalának fejlesztését szolgáló új berendezésekkel gyarapodott a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház

Európai Uniós projekt keretében, mintegy 300 millió forint vissza nem térítendő támogatásból bővült és korszerűsödött a szekszárdi kórház járóbeteg-ellátást végző szakrendelőinek orvosi eszközparkja.

A pályázati kiírás 2022. április 1. és 2023. október 31. közötti időszakában, az EFOP-2.2.19-17-2017-00087 „Járóbeteg-szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Tolna Megyei Balassa János Kórházban” elnevezésű projektnek köszönhetően, összesen 7 orvosszakmai területen (audiológia, tüdőgyógyászat, kardiológia, képalkotó diagnosztika, gasztroenterológia, fül-orr-gégészet, sürgősségi betegellátás) fejlesztette műszerezettségét az intézmény. A beruházás teljes költségvetése 285.018.200 Ft volt, amelynek 100%-át a pályázati forrás biztosította. A kedvezményezett a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház.

Az új orvosi műszerekkel modernizált szakrendeléseken, ezentúl helyben nyílik lehetőség a járóbetegek széleskörű diagnosztikai vizsgálatára a vármegyében élők számára. A korszerű orvosi eszközök lehetővé teszik a megfelelő diagnózis gyorsabb felállítását és a hatékonyabb gyógyítási módszerek bevezetését, valamint a fekvőbeteg ellátásba küldött betegek számának csökkenését.

A fejlesztés jelentősen bővíti a megyei kórház ambuláns betegellátási lehetőségeit, segíti a betegségek korai felismerését és eredményesebb gyógykezelését. Mindez elősegítheti a várólisták rövidülését, javíthatja a betegségek korai felismerését, sikeresebb kezelését és a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeit is.