LÁTOGATÁSI TILALOM október 28-tól a szekszárdi kórházban!

Lakossági tájékoztató (frissítve: 2021. november 15-én)

 

A koronavírusjárványügyi adatok ismeretében, 2021. október 28-án reggel 8 órától  LÁTOGATÁSI TILALOM lépett érvénybe a Tolna Megyei Balassa János Kórház valamennyi osztályán.

A határozatlan időtartamra bevezetett intézkedés a megelőzést, a betegek védelmét szolgálja.

A látogatási tilalom ideje alatt a sürgősségi és az elektív betegellátás is folyamatos.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy lázas állapotú, és/vagy légúti tünetes betegek első vizsgálatra ne a kórházba jöjjenek, hanem telefonon keressék a háziorvosukat, kezelőorvosukat! Amennyiben ilyen panaszaik indokolttá teszik a kórházi ellátást, viseljék az orrot-szájat eltakaró maszkot és A LÁZAT, ILLETVE LÉGÚTI PROBLÉMÁT A KÓRHÁZBA VALÓ BELÉPÉSKOR (az előszűrésnél) JELEZZÉK!

A betegellátásra érkezők az intézménybe való belépés szabályairól, illetve a hozzátartozóknak a kórházban ápolt betegekkel való kapcsolattartási lehetőségeiről az alábbi közleményekből tájékozódhatnak:

I. Rendkívüli látogatási engedély, csomagok kézbesítése és kapcsolattartás a betegekkel a LÁTOGATÁSI TILALOM ideje alatt
II. Betegellátásra vonatkozó járványügyi szabályok a LÁTOGATÁSI TILALOM ideje alatt (beteg és kísérő belépése a kórházba)
III. Szülőnőre és kísérőjére vonatkozó szabályok („apás szülés”) a LÁTOGATÁSI TILALOM ideje alatt

 

Felhívjuk tisztelt Betegeink és Hozzátartozóik figyelmét, hogy a védőoltás felvétele mellett, a járványügyi védekezés szokásos módjai – a kézfertőtlenítés és gyakori kézmosás, a maszkviselés, a szociális távolságtartás és a tömeg kerülése jelentősen csökkentik a koronavírus-fertőzés kockázatát.

Felső légúti tünetek, lázas állapot észlelése esetén ne menjenek közösségbe, ha kórházi ellátásuk szükséges lenne, állapotukat  érkezéskor haladéktalaul jelezzék!

Amennyiben a koronavírus elleni védőoltás lehetőségével eddig nem éltek volna, a Balassa János Kórháznak a rendelőintézetben működő oltópontján valamennyi, az országban hozzáférhető védőoltás folyamatosan, ingyenesen elérhető. Kérjük éljenek a lehetőséggel!

Kérjük, figyeljenek saját és környezetük egészségének megőrzésére!

Együttműködésükben bízva köszönjük megértésüket!