Gratulálunk dr. Benczúr Béla osztályvezető főorvos úrnak, a Metabolizmus Díj idei díjazottjának!

Kórházunk nagy örömmel értesült arról, hogy a Metabolizmus interdiszciplináris szaklap – a Magyar Atherosclerosis Társaság hivatalos folyóirata – által alapított Metabolizmus Díjat 2023-ban dr. Benczúr Bélának, kórházunk I. Belgyógyászati osztálya osztályvezető főorvosának ítélte a tudományos folyóirat grémiuma.

Az elismerést minden évben olyan, a lapban publikáló szaktekintély kapja, aki hazai és nemzetközi téren kiemelkedő eredményeket ért el.

A díjat Paragh György professzor úr, a Metabolizmus folyóirat főszerkesztője, a Magyar Atherosclerosis Társaság elnöke adta át. Az alkalomból, Dr. Benczúr Béla – aki  belgyógyászként hypertonia specialista – díszelőadást tartott, „CENTRÁLIS VÉRNYOMÁS – valóban központi kérdés?” címmel. Előadását webkonferencia formájában tekinthették meg a Magyar Atherosclerosis Társaság tagjai és a szakmai érdeklődők.

A rangos elismeréshez kórházunk vezetése és kollektívája tisztelettel gratulál és további sikereket kíván Benczúr főorvos úrnak!

A Metabolizmus-díj bronz kisplasztikája és díszoklevele. Az oklevél felirata: Dr. Benczúr Béla részére, a lap szakmai tekintéylének emeléséért, a metabolikus tünetegyüttes kezelése terén tett erőfeszítéséért és e tudományterületen elért kimagasló eredményeiért. Aláírás: Prof. Dr. Parragh György főszerkesztő, Veress Pálma lapigazgató, Budapest, 2023. január. (beküldött fotó)
A Metabolizmus-díj bronz kisplasztikája és díszoklevele. Az oklevél felirata: Dr. Benczúr Béla részére, a lap szakmai tekintélyének emeléséért, a metabolikus tünetegyüttes kezelése terén tett erőfeszítéséért, és e tudományterületen elért kimagasló eredményeiért. Aláírás: Prof. Dr. Parragh György főszerkesztő, Veress Pálma lapigazgató, Budapest, 2023. január. (beküldött fotó)