Eszközadomány és önkéntes segítség a Kórházlelkészségtől a szekszárdi Balassa-kórháznak

Nemcsak tárgyi adományokkal, hanem önkéntes munkával is segíti a Pécsi Egyházmegye Kórházlelkészsége a szekszárdi Balassa-kórházat a járvány elleni védekezésben.

A Tolna Megyei Balassa János Kórházat segítve, a Pécsi Egyházmegye is aktív szerepet vállal a járvány elleni küzdelemben. A Kórházlelkészség munkatársai februárban, a működési területük más kórházai mellett, a szekszárdi megyei kórház számára is több százezer forint értékben adományoztak olyan védőfelszerelést – maszkokat, „zsilipruhákat”, overallokat -, amelyeket a COVID-ellátást végző egészségügyi dolgozók napi szinten, nagy mennyiségben használnak, ezért fontos azok nagy mennyiségű,folyamatos utánpótlása.

A kórház szükségleteinek és kérésének figyelembe vételével összeállított adománycsomagot Dohány Zoltán atya, kórházlelkész, Petkó Tamás atya, a Szekszárdi Római Katolikus Plébánia plébánosa és Vég Beáta kórházlelkészségi koordinátor adta át Dr. Németh Csaba intézményvezetőnek. (fotó: Balassa-kórház)

Az Egyházmegye azonban nemcsak védőeszköz-adománnyal vesz részt a járvány elleni küzdelemben. Érzékelve azt, hogy milyen nagy szükség van most az egészségügyben az emberi segítségre, a Kórházlelkészség  márciustól már önkéntesek biztosításával is támogatja a szekszárdi kórház oltópontjának folyamatos működését. Az egyházi önkéntesek között több felekezet is képviselteti magát. Az ökumenikus összefogás jegyében, mások mellett önkéntes szolgálatot vállalt a kórházi oltóponton például Kaszóné Kovács Karola református lelkipásztor és Vég Beáta kórházlelkészségi koordinátor is. Az önkéntesek valamennyien fontos segítséget nyújtanak az oltásra érkezők eligazításában, a dokumentáció kitöltésében, az oltóponton való eligazodásban. Elismerés és köszönet illeti mindegyiküket azért a hitért, bátorságért és elhivatottságért, amellyel ezt a munkát felvállalták!

A Tolna Megyei Balassa János Kórház várja mindazok jelentkezését,
akik a járvány elleni küzdelemben hosszú hónapok óta, erejüket megfeszítve dolgozó egészségügyi szakemberek munkáját
önkéntes szolgálat vállalásával szeretnék segíteni.
Jelentkezni a kórház Ápolási Igazgatóságán lehet,
a 74-501-614 telefonszámon, vagy az apolig@tmkorhaz.hu  e-mail címen.