Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Meghívó: FÜLEMÜLÉK és RIGÓK ÉJSZAKÁJA

2023-05-05 @ 17:00 - 20:00

A kórháznak az MME 2022-ben adományozott.”Madárbarát munkahely” címet. (Fotó: Dr. Kis Ernő) Madárfotó: Barátposzáta kiszabadítása a befogóhálóból a 2019-es szekszárdi Fülemülék éjszakája programon (Fotó: Dr. Almási István)

Közzétéve: 2023.05.28.

Minden év májusában, a kora esti, éjszakai órákban hangzik fel a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Te hallottad már? Kíváncsi vagy rá, milyen gazdag a Balassa-kórház parkjának élővilága? Tarts velünk május 5-én 17 órától a Fülemülék és rigók éjszakája szekszárdi programján és fedezd fel a természetet a város szívében!

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Szekszárdi Csoportjának önkénteseivel együttműködve rendezi meg a tavasz egyik országos eseményének, a Fülemülék Éjszakájának szekszárdi programját. A családi programnak is nagyszerű rendezvényre nem is kell messzire utazni: helyszín a Balassa-kórház parkja, amely Szekszárd legnagyobb városközponti zöldterülete. A kórház dolgozói büszkék a parkra és arra, hogy az intézmény kertészeti csoportja erőfeszítéseinek köszönhetően, 2022-ben elnyerték a „Madárbarát munkahely” címet.

 

A Fülemülék és rigók éjszakája 2023-as programja a képre kattintva letölthető.
A Fülemülék és rigók éjszakája 2023-as programja a képre kattintva letölthető.

 

A Fülemülék éjszakája szekszárdi eseménye hagyományosan egy ismeretterjesztő előadással kezdődik. Ebben az évben a vendégelőadó Völgyi Sándor természetfotós lesz, aki Tutajon a madarak nyomában címmel tart vetítéses élménybeszámolót.

Ezt közös séta, madárhanghallgatás követi a kórházparkban és a résztvevők, madarász-szerencsétől függően, bepillantást nyerhetnek a madárgyűrűzés természetvédelmet és tudományt segítő folyamatába is.

A programot a kórház természetvédelem iránt elkötelezett, aktív madarász és természetfotós orvosai, valamint az MME helyi csoportjának tagjai vezetik.

Eseményünk az MME honlapján itt olvasható.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletek

Dátum:
2023-05-05
Időpont:
17:00 - 20:00
Esemény kategória:

Szervezők

Tolna Vármegyei Balassa János Kórház
MME Szekszárdi Helyi Csoport

Helyszín

Tolna Vármegyei Balassa János Kórház
Béri Balogh Ádám u. 5-7.
Szekszárd, Tolna 7100 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
0674501500
Honlap:
www.tmkorhaz.hu