Élelmezési osztály

2020-01-10

feladat, tevékenység
Az osztály feladata az intézmény fekvőbeteg osztályain ápolt betegek egészségi állapotához igazított megfelelő minőségű és mennyiségű, élelmiszerbiztonsági (HACCP) követelményeket kielégítő élelmezés biztosítása, valamint az alkalmazottak részére igény szerinti étkeztetés szolgáltatása. Étkeztetési igények és kiszolgálás szerint a következő egységek működnek az intézmény területén:

 • Nagykonyha
  750-850 adag étel készül és az étterem is itt található. Jellemző munkakörök: főszakács, műszakvezető szakács, szakács, gazdasszony, konyhai kisegítő, ételszállító, raktáros, hentes, adminisztrátor, élelmezési osztályvezető.
 • Diétáskonyha
  350-400 adag diétás étel készül. Jellemző munkakörök: műszakvezető szakács, szakács, konyhai kisegítő, tálalós.
 • Diétás szolgálat
  A páciensek és alkalmazottak részére egészségi állapotukhoz igazodó ételellátás meghatározása és biztosítása, az igényfelméréstől a diétás étlap meghatározásán és az ételkészítésen át az ételkiszolgálásig. Jellemző munkakörök: csoportvezető dietetikus, dietetikus.
 • Tálalósok
  Az intézmény fekvőbeteg épületeiben az osztályok betegeit látják el az előírt ételekkel. Jellemző munkakörök: tálalós csoportvezető, tálalós.
 • Tejkonyha
  A tejkonyhán a gyermekosztályon ápolt betegek számára készül étel, életkori sajátosságaiknak és egészségi állapotuknak megfelelően. A tej-és tálalókonyha a gyermekosztály alagsorában üzemel, szervezeti irányítását a gyermekosztály vezető szakápolója, szakmai irányítását az élelmezési osztály vezetője látja el a csoportvezető tejkonyhai asszisztens együttműködésével. Jellemző munkakörök: csoportvezető tejkonyhai asszisztens, csoportvezető helyettes tejkonyhai asszisztens, tejkonyhás tejkonyhai asszisztens, tálalós.

elérhetőségek
Telefon: (0674) 501-671