Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BONYHEART jótékonysági koncert a Balassa János Kórház Traumatológiai Osztálya javára

2018-08-30 @ 18:00 - 19:00

A bonyhádi BONYHEART együttes örökifjú rockzenészei úgy tartják, az ember dolga a világban az, hogy segítsen másokon. Ennek szellemében adnak Jótékonysági koncertet a Tolna Megyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztálya javára Szekszárdon, 2018. augusztus 30-án 18 órai kezdettel, a Babits Kulturális Központ rendezvénytermében.

Az együttes tagjai első rockbandájukat még bonyhádi gimnazistaként alakították. Huszonöt év után, 2014-ben az old rockerek újra összeálltak és – eleinte saját örömükre – ismét zenélni kezdtek. Saját számaik mellett klasszikus szerzők – pl. Bach, Vivaldi, Paganini, Rossini – műveit dolgozzák fel, a ’70-es évek rock stílusában, de repertoárjukban néhány régebbi világsláger is megtalálható. A formáció nemrégiben a Széplaky GézaSzemerédi Bernadett színész házaspárral egészült ki, akik énekkel és a zeneszámok között elhangzó versekkel gazdagítják a koncerteket.

Egy ideig saját örömükre, maguknak zenéltek, de rájöttek, hogy szeretnek közönség előtt játszani. És ha már játszanak, fontos számukra, hogy fellépéseik a zenén túlmutató értelmet kapjanak. Koncertjeiket ezért jótékony célok szolgálatába állítják. Gyűjtöttek már a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola és a bonyhádi Árpád-házi Szent Erzsébet Otthon javára is.

Augusztus végi, szekszárdi fellépésükkel a Tolna Megyei Balassa János Kórház Traumatológiai Osztályának gyógyító munkáját szeretnék segíteni. Nem véletlenül, hiszen Dr. Andriska István osztályvezető főorvos és csapata tudásának és lelkiismeretes gondoskodásának köszönhető, hogy az együttes dobosa Fazekas József, egy három évvel ezelőtt elszenvedett polytraumás balesetből maradéktalanul felépülve nemcsak a dobok mögé ülhetett vissza, hanem ritka és erőt igénylő mesterségét, a kardkovácsolás művészetét is tovább űzheti.

„Úgy legóztak össze, szerencsére minden darab megvolt hozzá – meséli elismerően Fazekas József – és bármennyi szenvedéssel is járt a gyógyulás, meghajtom a fejemet az osztály orvosai és nővérei előtt. Harmadik jótékonysági koncertünkkel az ő elkötelezett munkájukat szeretnénk megköszönni és tenni valamit azért, hogy még eredményesebben segíthessenek a betegeken. Reméljük, sokan eljönnek és felajánlásaikkal mellénk állnak!

 

A zenekar tagjai

Kovács Gábor – minden, amit fújni lehet, így például klarinét, tenor szaxofon, furulya, okarina, oboa, továbbá hegedű és basszus gitár

Bolbach János – ritmus-, basszusgitár, ének

Ambach Ede – basszus-, ritmus- és szólógitár, billentyűs hangszerek

Reisz Ferenc – szóló- és basszusgitár, bendzsó

Fazekas József – ütős hangszerek

Szemerédi Bernadett – ének

Széplaky Géza – vers, próza

 

 

 

Részletek

Dátum:
2018-08-30
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

Babits Mihály Kulturális Központ
Szent István tér 10.
Szekszárd, Tolna 7100 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
www.szekszardagora.hu